Home / Administratie / Bugetul Sighişoarei, suplimentat cu 1,1 milioane lei

Bugetul Sighişoarei, suplimentat cu 1,1 milioane lei

Distribuie

sigConsilierii locali ai municipiului Sighişoara au aprobat joi, 27 august, cu unanimitate de voturi, rectificarea bugetului local cu suma de 1.160.000 lei.

Decizia Consiliului Local al municipiului Sighişoara a fost apreciată în mod pozitiv de viceprimarul Ionel Gavrilă. „Analizând veniturile realizate pe primele opt luni ale acestui an, constatăm că la unele coduri de venituri rezultă creşteri faţă de cele estimate, astfel bugetul local se suplimentează cu suma de 1.160.000 lei. La partea de cheltuieli sunt cuprinse capitolele şi categoriile de cheltuieli, care potrivit legii se finanţează din bugetul local. Ele au fost dimensionate în raport cu veniturile, suplimentarea fiind de 1.160.000 lei”, a subliniat viceprimarul Ionel Gavrilă.

Astfel, la capitolul „Cheltuieli” au fost aprobate suplimentări de buget după cum urmează: 739.000 lei pentru Învăţământ, 300.000 lei pentru Transporturi, 250.000 lei pentru Sănătate, 22.000 lei pentru Servicii publice generale, 16.000 lei pentru Ordine publică şi siguranţă naţională, 10.000 lei pentru Asigurări şi asistenţă socială şi 5.000 lei pentru Locuinţe şi serviciul de dezvoltare publică, în timp ce diminuări se înregistrează la Autorităţi publice (177.000 lei) şi Cultură, recreere şi religie (5.000 lei). „Printr-o decizie din 4 august 2015 a şefului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mureş s-a aprobat repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Mureş şi cota de18,5% din impozitul pe venit, iar printr-o decizie din 5 august 2015 a şefului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mureş s-a aprobat redistribuirea între unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Mureş a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, partea destinată finanţării cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani stabilite de lege, precum şi contribuţiile aferente acestora pentru unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, pentru anul bugetar 2015 şi repartizarea pe unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Mureş a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor, partea destinată finanţării cheltuielilor determinate de plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti”, a punctat viceprimarul Ionel Gavrilă.

 

De asemenea, verificati

Mureș: Ședință de pregătire a alegerilor din 9 iunie

Distribuie Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș a găzduit joi, 11 aprilie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.