Home / Sport / Start în Cupa E.ON Kinder, cu 1700 de participanți

Start în Cupa E.ON Kinder, cu 1700 de participanți

Distribuie

e-onIeri, 31 august, pe terenurile de fotbal de pe stadioanele din Ungheni, Sângeorgiu de Mureș (Apollo și Kinder), Trans Sil (sintetic) și Weekend 1-2 a demarat cea de-a IX-a ediție a uneia dintre cele mai puternice competiții fotbalistice juvenile, Cupa E.ON Kinder. Competiția aliniază la start peste 1700 de copii de la 56 de cluburi din țară, însumând 113 echipe, reprezentând 22 de județe. Aceasta se va desfășura pe categorii de vârstă, în două serii, prima până în data de 4 septembrie, a doua între 6 și 10 septembrie. Se vor disputa peste 400 de meciuri și se vor acorda opt trofee, plus nenumărate premii speciale. Competiția este organizată de către Asociația Sportivă ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, cu sprijinul Primăriei Târgu-Mureș, având ca sponsori principali compania E-ON, ajunsă la a X-a aniversare și firma de echipamente sportive SportLife.

O competiție în permanentă creștere
În cadrul unei conferințe de presă la care au participat Raluca Şandru, director Divizie E.ON, Servicii Clienţi, viceprimarul municipiului Târgu-Mureş, Claudiu Maior, ACS Kinder Pop Lupu Coriolan şi Mărgărit Amza, manager SportLlife, au fost prezentate programele grupelor și au fost scoase în evidență beneficiile aduse de această competiție, care capătă de la o ediție la alta o amploare tot mai mare, cât și pentru municipiul Târgu-Mureș.
„Este o onoare și totodată o plăcere să contribuim la buna desfășurare a uneia dintre cele mai puternice competiții pentru copii. Aniversăm în acest an 10 ani de la înființarea companiei noastre și nouă de la cea a competiției, una pe care ne bucurăm că o susținem și o vom face în continuare. Constatăm că aceasta crește de la an la an, datorită celor care au pus mult suflet și s-au implicat la organizarea ei. Țin să-i felicit și urez mult succes tuturor participantelor”, au fost cuvintele de deschidere a reprezentantei companiei E.ON, Raluca Şandru.

Beneficii pentru fotbal și oraș
Viceprimarul Târgu-Mureșului, Claudiu Maior a ținut la rândul său s-i felicite pe organizatori pentru munca depusă în buna desfășurare a celor opt ediții și și-a exprimat speranța că asemenea gen de competiții vor da roade. „Îi felicit pe organizatori pentru ceea ce fac pentru sportul juvenil și am toată încrederea, totodată și speranța că peste câțiva ani aceasta să dea roade și cel puțin 10 % dintre participanți să ajungă fotbaliști profesioniști adevărați. Suntem la a noua ediție, urez tuturor succes, să câștige cei mai buni și să nevedem nu doar la o a zecea ediție, pentru care intenționăm să organizăm ceva cu totul special, dar și la a 15-a”, a adăugat viceprimarul Claudiu Maior. Inițiatorul competiției, președintele clubului ACS Kinder a arătat și el beneficiile unei asemenea competiții. „Dovada cea mai elocventă a cât de benefică este competiția care am demarat-o în urmă cu opt ani este numărul mare de echipe încrise, tot mai mare de la o ediție la alta. Dacă la prima ediție au participat doar patru echipe mureșene și alte patru din afara județului, acum am ajuns ca să limităm numărul participantelor, care vin din toată țara. Voi da doar două exemple, dar concludente de jucători care au debutat la cupa E.ON Kinder: Ianis Hagi și Mihalcea, de la Steaua, ambii ajunși în Liga I datorită valorii, nu așa cum afirmă unii cu răutate”, a afirmat președintele clubului mureșean.
Managerul firmei SportLife, Mărgărit Amza a scos la rândul său în evidență beneficiile aduse chiar orașului o asemenea competiție, la care sunt prezenți atâția sportivi, însoțiți de alte mii de părinți și a făcut chiar un apel către autorități în privința necesității de a dezvolta infrastructura în ceea ce privesc numărul bazelor sportive. Pe lângă cei prezenți la debutul oficial al competiției, a fost prezentată și mascota competiției, de fapt în dublu exemplar, în culorile clubului organizator.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.