Home / Sanatate / Costuri mai mici pentru energie electrică şi gaze naturale la Spitalul Clinic Judeţean

Costuri mai mici pentru energie electrică şi gaze naturale la Spitalul Clinic Judeţean

Distribuie

111Cheltuielile Spitalului Clinic Judeţean Mureş pentru furnizarea energiei electrice şi a gazelor naturale au scăzut în prima jumătate a anului curent cu circa 200.000 de lei, ca urmare a negocierilor demarate de conducerea Spitalului Clinic Judeţean Mureş la începutul anului, odată cu intrarea în vigoare a normelor legale cu privire la legalizarea pieţei de energie elctrică şi gaze naturale.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, până la data de 31 octombrie 2014 Spitalul Clinic Judeţean Mureş achiziţiona energie electrică la preţul de 466 de lei pentru un Mw/h, iar în urma negocierilor cu furnizorii de energie elctrică s-a redus costul de furnizare al unui Mw/h la 399 de lei, mai puţin cu aproximativ 13 procente. „În ceea ce priveşte furnizarea de gaze naturale, conducerea Spitalului Clinic Judeţean Mureş a reuşit să obţină de asemenea o reducere de peste 10 la sută la preţul de Mw/h. Mai exact, în anul 2014 Spitalul Clinic Judeţean Mureş achita facturile de gaze naturale la preţul de 157 de lei pentru un Mw/h, în timp ce în anul 2015 preţul pentru un Mw/h la gazele naturale a scăzut la 134 de lei. Datorită acestor negocieri prin care s-a obţinut reducerea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, serviciul tehnic al Spitalului Clinic Judeţean Mureş estimează că pe parcursul unui an de zile se va face o economie în bugetul instituţiei, pe acest segment, de aproximativ 350.000 de lei”, se arată în comunicat.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.