Home / Invatamant / Directori de şcoli eliberaţi din funcţie

Directori de şcoli eliberaţi din funcţie

Distribuie

sedinta directoriDoi directori de şcoli din judeţul Mureş au fost eliberaţi din funcţie datorită managementului defectuos. Este vorba de directorul Gimnaziului din localitatea Râciu, Gheorghe Conţiu, precum şi de Ioan Dorin Crişan, directorul Grupului Şcolar “Samuil Micu” din Sărmaşu. Posturile de directori eliberate de la începutul noului an şcolar 2015 – 2016 sunt mult mai multe, dar majoritatea s-au eliberat prin demisii voluntare şi pensionări, a reieşit la o recentă şedinţă a directorilor de şcoli din judeţ condusă de inspectorul şcolar general al judeţului, Ştefan Someşan.

Măsuri pentru finalitatea şcolarizării

Şeful IŞJ Mureş a fost foarte tranşant privitor la performantele corpului didactic. “Noi vrem să mişcăm sistemul. Să mergem înainte”, a declarat după şedinţă Someşan. Acesta a arătat că există o oarecare inerţie în interiorul sistemului pe care se străduieşte să o demonteze. Someşan a afirmat chiar că dacă lucrurile nu se vor îndrepta, va apela în continuare la măsuri drastice. Atribuţiile celor doi directori cărora li s-au retras numirile vor fi preluate, cel puţin deocamdată, de către directorii adjuncţi ai şcolilor în cauză.

Tot pentru o schimbare în bine a fost gândită şi iniţiativa inspectorului şcolar general adjunct, Lavinia Mureşan. Aceasta a cerut ca în cel mai scurt timp să intre în posesia unei situaţii privind încadrarea absolvenţilor. “Pornind de la strategia pe care o are ministerul privind reducerea părăsirii timpurii a şcolii de către elevi, doresc o machetă în care să specificaţi numărul de absolvenţi pe care i-aţi avut în anul şcolar precedent, integrarea pe piaţa muncii pe specializarea pe care au dobândit-o precum şi în alte specializări”, a cerut Mureşan.

Aceasta a susţinut că şcolarizarea elevilor trebuie privită din perspectiva finalităţii, adică a încadrării tinerilor. “Există companii care doresc să angajeze tineri pe anumite specializări iar aceste specializări nu se fac în liceele noastre”, a arătat adjuncta şefului IŞJ. “A demarat deja învăţământul dual la Acăţari. Am putea face acest învăţământ dual îm colaborare cu Azomureş, pentru că ei solicită anumite specializări care se fac în alte părţi şi nu la noi. Deci ar trebui să ne intereseze această finalitate a educaţiei în primul rând. Ca acel copil să se integreze pe piaţa muncii în calificarea obţinută în şcoli. Doresc ca pentru viitorul an şcolar să fie avute în vedere aceste aspecte”, a atras atenţia Mureşan în cadrul şedinţei amintite.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ministrul Educației, ședință cu directorii unităților școlare din județul Mureș

Distribuie Ministrul Educației din România, Ligia Deca, va efectua joi, 28 martie, o vizită de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.