Home / Invatamant / 6 tentative de fraudă la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

6 tentative de fraudă la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Distribuie

Illes IldikoMai puţin de un sfert dintre candidaţii sesiunii de toamnă a examenelor de Bacalaureat din judeţul Mureş au reuşit să promoveze toate probele. Mai precis, înaintea contestaţiilor, este vorba despre 22,19% absolvenţi promovaţi care vor creşte procentul celor care au reuşit să promoveze examenele în judeţul Mureş, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Illés Ildikó.

Făcând abstracţie de procentul celor admişi însă, ideea conform căreia la sesiunea de toamnă se prezintă doar elevii mai slab pregătiţi a fost infirmată de către adjuncta şefului IŞJ. „Am avut chiar şi o medie cuprinsă între 9 şi 10, mai precis una de 9,37, obţinută de către o elevă de la Bolyai. În plus, avem şi 4 medii cuprinse între 8 şi 9”, a subliniat Illés. 1.340 de absolvenţi au fost înscrişi la această sesiune la care s-au şi prezentat 1.140 de elevi, la una sau la mai multe probe.

Această sesiune a scos în evidenţă necesitatea subliniată recent de către Ştefan Someşan, inspectorul şcolar general al judeţului, referitoare la stoparea tentativelor de fraudă electronică. 6 candidaţi au fost eliminaţi din examen din această cauză. Rezultatele examenelor, înaintea contestaţiilor, au fost publicate marţi, 1 septembrie, în aceeaşi zi elevii având posibilitatea să depună contestaţii.

Începând cu sesiunea din vară a Bacalaureatului, lucrările sunt corectate în alte judeţe. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie, decalate cu o zi faţă de calendarul oficial, datorită noii modalităţi de corectare. În vară, procentul celor au promovat examenele în judeţul Mureş a fost peste media pe ţară, depăşind 68%.

 

 


De asemenea, verificati

Gimnaziul ”Dacia” din Târgu Mureș, pepinieră de matematicieni de top

Distribuie 17 elevi ai Școlii Gimnaziale ”Dacia” din Târgu Mureș, instituție de învățământ a cărei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.