Ambasadorul Elveţiei, cetăţean de onoare la Sighişoara? Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Ambasadorul Elveţiei, cetăţean de onoare la Sighişoara?

111Consilierii locali ai municipiului Sighişoara au luat act joi, 27 august, cu ocazia unei şedinţe de lucru, de petiţia depusă de jurnalistul local Vasile Luca prin care acesta solicită promovarea unui proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Sighişoara ambasadorului Elveţiei în România, Jean-Hubert Lebet.

Propunerea, făcută de un jurnalist

În petiţia semnată de jurnalistul Vasile Luca, se precizează că demersul se bazează pe nenumăratele vizite întreprinse la Sighişoara de ambasadorul Jean-Hubert Lebet, care şi-a adus aportul la consolidarea relaţiilor economice, cu ocazia sărbătoririi Zilei Elveţiei, dar şi prin susţinerea Academiei de Vară, festival internaţional desfăşurat cu ajutorul Elveţiei. „Propun Consiliului Local Sighişoara acordarea Diplomei de Cetăţean de onoare înaltului demnitar elveţian, ilustru om care pe parcursul anilor şi-a arătat cu prisosinţă dragostea, preţuirea, ataşamentul faţă de oraşul nostru, lucru dovedit odată cu vizitele întreprinse cu prilejul unor importante momente culturale româno-elveţiene”, a subliniat jurnalistul Vasile Luca.

112

Mingea, „în terenul” Consiliului Local

Potrivit viceprimarului Ionel Gavrilă, propunerea jurnalistului Vasile Luca va fi analizată de Consiliul Local al municipiului Sighişoara, care va lua o decizie în acest sens. „Noi astăzi (joi, 27 august – n.r.) am supus dezbaterii în Consiliul Local. Ca un cetăţean de onoare să devină cu adevărat cetăţean de onoare trebuie să îndeplinească nişte condiţii care sunt impuse de lege. Motiv pentru care vom reanaliza noi, Executivul, în aşa fel încât să vedem care sunt oportunităţile pentru iniţierea unui asemenea proiect de hotărâre. Nu am refuzat sub nicio formă, nu am spus nu vis a vis de acest proiect de hotărâre, urmează să îl reanalizăm şi probabil dacă este oportun vom reveni cu un proiect de hotărâre în acest sens”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, viceprimarul municipiului Sighişoara, Ionel Gavrilă.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE