Home / Administratie / Ambasadorul Elveţiei, cetăţean de onoare la Sighişoara?

Ambasadorul Elveţiei, cetăţean de onoare la Sighişoara?

111Consilierii locali ai municipiului Sighişoara au luat act joi, 27 august, cu ocazia unei şedinţe de lucru, de petiţia depusă de jurnalistul local Vasile Luca prin care acesta solicită promovarea unui proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Sighişoara ambasadorului Elveţiei în România, Jean-Hubert Lebet.

Propunerea, făcută de un jurnalist

În petiţia semnată de jurnalistul Vasile Luca, se precizează că demersul se bazează pe nenumăratele vizite întreprinse la Sighişoara de ambasadorul Jean-Hubert Lebet, care şi-a adus aportul la consolidarea relaţiilor economice, cu ocazia sărbătoririi Zilei Elveţiei, dar şi prin susţinerea Academiei de Vară, festival internaţional desfăşurat cu ajutorul Elveţiei. „Propun Consiliului Local Sighişoara acordarea Diplomei de Cetăţean de onoare înaltului demnitar elveţian, ilustru om care pe parcursul anilor şi-a arătat cu prisosinţă dragostea, preţuirea, ataşamentul faţă de oraşul nostru, lucru dovedit odată cu vizitele întreprinse cu prilejul unor importante momente culturale româno-elveţiene”, a subliniat jurnalistul Vasile Luca.

112

Mingea, „în terenul” Consiliului Local

Potrivit viceprimarului Ionel Gavrilă, propunerea jurnalistului Vasile Luca va fi analizată de Consiliul Local al municipiului Sighişoara, care va lua o decizie în acest sens. „Noi astăzi (joi, 27 august – n.r.) am supus dezbaterii în Consiliul Local. Ca un cetăţean de onoare să devină cu adevărat cetăţean de onoare trebuie să îndeplinească nişte condiţii care sunt impuse de lege. Motiv pentru care vom reanaliza noi, Executivul, în aşa fel încât să vedem care sunt oportunităţile pentru iniţierea unui asemenea proiect de hotărâre. Nu am refuzat sub nicio formă, nu am spus nu vis a vis de acest proiect de hotărâre, urmează să îl reanalizăm şi probabil dacă este oportun vom reveni cu un proiect de hotărâre în acest sens”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, viceprimarul municipiului Sighişoara, Ionel Gavrilă.

Citeste si:  INTERVIU. Proiect de peste 16 milioane de lei în Bichiș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Megabuget pentru investiții și reparații anunțat de primarul Soós Zoltán

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș au publicat în dezbatere publică, pe pagina web proprie, www.tirgumures.ro, …