Învăţăturile lui Frunda Gyorgy despre limbi străine Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Învăţăturile lui Frunda Gyorgy despre limbi străine

frundaFostul senator UDMR Frunda Gyorgy, în prezent consilier onorific al premierului Victor Ponta, a rememorat luni, 31 august, cu ocazia Zilei Limbii Române, o întâmplare petrecută în Parlamentul României în urmă cu aproximativ 15 ani.

“Câte limbi vorbeşti atâţia oameni eşti!”

Astfel, Frunda Gyorgy a postat pe reţeaua de socializare Facebook o întâmplare care l-a avut ca protagonist principal pe critical literar Laurenţiu Ulici. “La începutul anilor 2000 am fost coleg de Senat cu regretatul Laurenţiu Ulici. De la tribuna Senatului a susţinut că a urmărit ani de zile cât de corect vorbesc româneşte senatorii. Şi surpriza lui Ulici: cele mai puţine greşeli le-au comis senatorii UDMR, iar cele mai multe cei de la PRM!! În sală cei mai mulţi au râs şi aplaudat pe fundalul vociferărilor şi insultelor celor de la România Mare. Pentru mine nu a fost o surpriză: atunci când înveţi o limbă străină – fie ea şi limba oficială a ţării în care trăieşti – la şcoală, cu profesor de specialitate, o înveţi corect”, a scris consilierul onorific al premierului Victor Ponta.

De asemenea, ex-senatorul Frunda Gyorgy a făcut şi două remarci vis a vis de limba maternă şi însuşirea unor limbi străine. “Evident că pentru fiecare dintre noi limba maternă este cea mai frumoasă şi iubită. Dar vorba bunicii: “câte limbi vorbeşti atâţia oameni eşti!” Iar astăzi dacă nu vorbeşti la nivel avansat cel putin două-trei limbi străine, ai un real handicap în afimarea profesională”, a conchis Frunda Gyorgy.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE