Home / Invatamant / Investiţii aprobate pentru cinci şcoli din Sighişoara

Investiţii aprobate pentru cinci şcoli din Sighişoara

111Consilierii locali au aprobat joi, 27 august, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, documentaţiile de avizare a unor lucrări de investiţii la cinci unităţi de învăţământ care funcţionează pe raza municipiului Sighişoara.

Proiecte de 1,5 milioane lei

Potrivit viceprimarului Ionel Gavrilă, cele cinci proiecte se cifrează la valoarea totală de 1.565.000 lei, bani care vor fi prevăzuţi în bugetul municipiului Sighişoara din anul 2016. „Este vorba despre Şcolile Gimnaziale „Victor Jinga”, „Aurel Mosora”, „Miron Neagu”, „Radu Popa” şi „Nicolae Iorga” din Sighişoara. Cele cinci proiecte privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de investiţii pentru obiectivele de investiţii amenajare curte interioară au următoarele valori: 305.000 lei pentru „Victor Jinga”, 291.000 lei pentru „Aurel Mosora”, 161.000 lei pentru „Miron Neagu”, 374.000 lei pentru „Radu Popa” şi 434.000 lei pentru „Nicolae Iorga”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, viceprimarul Ionel Gavrilă.

Sumele, cuprinse în bugetul din 2016

Proiectele adoptate de Consiliul Local urmează să fie cuprinse în bugetul pe 2016. „Ce pot să vă garantez în acest moment este că aceste proiecte vor fi cuprinse în bugetul pe 2016, dar cu finanţare pe 2016 pentru că trebuie să intre obligatoriu numai în programul de vară de anul viitor, dar repet nu sunt toate şcolile cuprinse. Urmează ca în această toamnă şi primăvară sau vedem în cursul anului 2016 să reluăm cu DALI prin directorii de şcoli şi celelalte curţi şi celelalte spaţii, în aşa fel încât să intre în etapa viitoare, despre care cred că putem să discutăm în 2017. Evident, toate reparaţiile care se fac pe ansamblu la instituţiile de învăţământ din Sighişoara se vor face în baza unui program foarte bine stabilit şi cu sume alocate din bugetul local, care eu zic că vor fi mai mari cu cel puţin 20, 25, 30 de procente faţă de 2015. Sumele alocate o să fie cuprinse în bugetul pe 2016 şi partea de distribuire a sumelor respective se face conform unui grafic pe care îl respectăm din anii trecuţi”, a punctat viceprimarul municipiului Sighişoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INVESTIȚIE. Fermă de curcani autorizată într-un oraș mureșean

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, eliberarea …