Home / Sanatate / Program prelungit la CAS Mureș pentru ridicarea cardurilor de sănătate

Program prelungit la CAS Mureș pentru ridicarea cardurilor de sănătate

Distribuie

alinaMureșenii care nu și-au ridicat încă cardurile naționale de sănătate trebuie să știe că la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureș s-a prelungit programul de lucru cu publicul. Astfel, ghişeele unde se distribuie cardurile sunt deschise, în fiecare zi, între orele 8 şi 20.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CAS Mureș, Alina Aurora Aldea, în primele două zile ale lunii septembrie au fost eliberate 30 de carduri de sănătate.
„Programul Casei de Asigurări de Sănătate Mureş a fost prelungit pentru a veni în întâmpinarea asiguraţilor care doresc să intre posesia cardurilor aflate la sediul Casei. Astfel, de la 1 septembrie până în data de 8 septembrie avem program prelungit până la ora 20.00 exclusiv pentru eliberarea de carduri.
Sfătuim asiguraţii să ne contacteze la numărul de telefon 0265-250.040 int 104, pentru a se interesa în legătură cu existenţa cardului propriu la sediul CAS Mureş. În primele două zile ale lunii septembrie afluxul de public a fost sub aşteptări, doar 30 de carduri au fost eliberate în această perioadă”, a declarat Alina Aurora Aldea.

Ce trebuie să știe asigurații
Asiguraţii care nu au primit cardul de sănătate beneficiază de servicii medicale ca şi până acum, în baza consultării calităţii de asigurat pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. „Facem un apel către furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale să reţină faptul că utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate este obligatorie pentru asiguraţii care posedă card. Asiguraţii pe numele cărora nu a fost emis un asemenea document vor beneficia de servicii medicale ca şi până acum, în baza consultării calităţii de asigurat pe site-ul CNAS. Îi rugăm pe furnizorii de servicii medicale să faciliteze accesul asiguraţilor la servicii în sistemul public de asigurări sociale de sănătate. De asemenea, asiguraţii care au împlinit de curând vârsta de 18 ani vor dobândi card emis automat de sistem, fără a fi necesară o cerere adresată CAS Mureş în acest sens. Îi aşteptăm pe toţi actorii implicaţi în acest proiect de importanţă naţională să ne sesizeze orice aspecte menite să impieteze asupra bunului mers al proiectului cardului naţional de asigurări sociale de sănătate”, a precizat purtătorul de cuvânt al CAS Mureș.

Programul de lucru, extins la nivel național
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunțat că la nivel național s-a cerut extinderea programului de lucru cu asiguraţii datorită numărului mare de persoane care solicită, în această perioadă, cardul de sănătate. „Pentru că estimăm că, în perioada următoare, va fi un număr mai mare de asiguraţi care vor solicita cardurile de sănătate, am cerut extinderea programului de lucru cu asiguraţii. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în prima săptămână, după care vom decide unde şi dacă este necesară menţinerea acestui program prelungit. Astfel, începând cu data de 1 septembrie, casele de asigurări care deţin peste 5.000 de carduri de sănătate, respectiv Arad, Bihor, Bistriţa, Braşov, Buzău, Caraş, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş şi municipiul Bucureşti, vor avea un program de lucru prelungit cu asiguraţii, de luni până vineri”, a anunţat Vasile Ciurchea.

De la 1 septembrie 2015, cardul național de sănătate a devenit unicul instrument de decontare și validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asigurații cu vârsta de peste 18 ani. Peste 400.000 de carduri au fost distribuite în județul Mureș.

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.