Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, convocat pentru a dezbate situația de la Azomureș Administratie
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, convocat pentru a dezbate situația de la Azomureș

comitetul de urgentaInstituţia Prefectului – Judeţul Mureş a convocat, joi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, pe tema analizării situaţiei Azomureş, ca urmare a solicitării în acest sens, primite de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Târgu-Mureş. Prefectul județului Mureș și președintele Comitetului pentru Situații de Urgență al județului Mureș, Lucian Goga, a declarat, la finalul ședinței extraordinare, că se află în misiune, în județ, patru comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, care vor întocmi un raport referitor la situația de la Azomureș, raport ce va fi făcut public când va fi gata.

„În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, am convocat ședința extraordinară, pe care am considerat-o necesară în urma unei solicitări din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Târgu-Mureș pe problema societății comerciale Azomureș. L-am invitat în această ședință pe domnul Mihai Aniței, pentru a sta la dispoziția membrilor Comitetului pentru Situații de Urgență cu eventuale clarificări în ceea ce privește investițiile și programul pe care dânșii îl au în derulare. Vreau să vă informez că la ora actuală, în urma vizitei doamnei ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, în județul Mureș sunt în misiune patru comisari ai Gărzii Naționale de Mediu. Am considerat că trebuie să așteptăm ca acești domni comisari să-și îndeplinească misiunea cât se poate de bine, să așteptăm un raport al dânșilor, care va fi public. Când vom avea acest raport referitor, sigur, la Azomureș și probabil alte aspecte de mediu din județul Mureș voi convoca din nou Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a reanaliza problema Azomureșului. Deocamdată, nu am tratat-o ca pe o situație de urgență”, a declarat Lucian Goga.

„Lucrurile să se facă cât se poate de transparent”
Lucian Goga a spus că într-o ședință ulterioară membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se vor exprima în legătură cu această situație, dacă e sau nu de urgență. Președintele Comitetului pentru Situații de Urgență al județului Mureș a transmis că a considerat necesară și oportună convocarea comitetului pentru ca lucrurile să se facă cât se poate de transparent. „Membrii comitetului se vor pronunța, într-o ședință ulterioară, dacă este sau nu o situație de urgență, după ce vom avea raportul comisarilor Gărzii Naționale de Mediu. Conform atribuțiilor pe care le are Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, noi, în urma dezbaterii și a studierii raportului, o să supunem la vot, să vedem dacă membrii comitetului, în număr de 48, se vor exprima într-un mod sau celălalt, este sau nu o situație de urgență. (…) Sunt un adept al echilibrului, adică al găsirii unei soluții pe lege, pentru a nu încălca nici legislația românească, dacă vorbim despre Azomureș, dar nici să restricționez un agent economic dacă funcționează în legalitate. Am considerat necesară și oportună convocarea în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a face lucrurile cât se poate de transparent”, a precizat Lucian Goga.

Ce spune conducerea Azomureș
Directorul general al combinatului Azomureș, Mihai Aniței, prezent în calitate de invitat la ședință, a declarat, la finalul acesteia, că până la sfârșitul anului combinatul se va încadra în normele europene de mediu.
„Noi am început investiția în anul 2012. Conform planului, trebuie să finalizăm până la sfârșitul lui octombrie. Suntem în faza implementare, să zic, la rece, a investiției acum. Teoretic și practic, la jumătatea lunii octombrie vom finaliza partea mecanică și atunci vom porni fabrica cu noile instalații. Până la sfârșitul anului vom avea o fabrică conformă europeană”, a declarat Mihai Aniței.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE