Primar mureşean, acuzat de conflict de interese Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 282 Vizualizări

Primar mureşean, acuzat de conflict de interese

111Primarul comunei Hodac, Valentin Marin Iacob, a fost trimis în judecată de Parchetul instanţei supreme fiind acuzat de conflict de interese, după ce a concesionat păşuni unor asociaţii din care făcea parte, informează Mediafax.

Concesiunea păşunilor, cercetată de procurori

Potrivit aceleiaşi surse, la data de 30 aprilie 2010, Valentin Marin Iacob, în calitate de primar al comunei Hodac, a încheiat cu Asociaţia Utilizatorilor de Păşune – în care avea calitatea de membru fondator persoană fizică – un contract de concesiune, pe o perioadă de zece ani, pentru un număr de 19 blocuri fizice de păşune, în suprafaţă totală de 705,69 hectare, pentru a fi folosită pentru păşunarea animalelor. Redevenţa pentru concesiune a fost stabilită de Consiliul Local Hodac la suma de 50 lei/hectar şi plătită bianual.

De asemenea, procurorii îl acuză pe Valentin Marin Iacob că la data de 2 mai 2012 a încheiat un contract de concesiune a păşunii comunale “După Coastă” în suprafaţă de 110 hectare, pe o perioadă de zece ani, cu Asociaţia Filiala Locală a Crescătorilor de Taurine Hodoc, pe care a condus-o în perioada 2007 – 2012, redevenţa fiind stabilită de Consiliul Local Hodac la 100 euro/hectar şi plătită bianual. “În plus, la 22 aprilie 2014, primarul a mai încheiat cu Asociaţia Filiala Locală a Crescătorilor de Taurine Hodoc un contract de închiriere a păşunii comunale ,,După Coastă” în suprafaţă de 93,75 hectar”, pentru o perioadă de cinci ani, preţul anual fiind de 200 de lei/hectar, chiria anuală totală fiind de 18.750 lei”, susţin procurorii, prin intermediul unui comunicat.

Contactat de Zi de Zi/Ziarul de Mureş, Valentin Marin Iacob a afirmat că nu poate furniza informaţii prin intermediul telefonului şi a promis că va reveni, în viitor, cu un punct de vedere oficial.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE