Home / Sanatate / Ce trebuie să facă mureșenii care și-au pierdut cardul de sănătate

Ce trebuie să facă mureșenii care și-au pierdut cardul de sănătate

stire card sanatateMureșenii cărora li s-a deteriorat cardul, care și-au schimbat datele de identificare, și-au pierdut cardul ori li s-a furat trebuie să solicite eliberarea unui card duplicat în baza unei cereri și a plății contravalorii noului card, care include și cheltuielile de distribuire prin serviciile poștale, deci 15,5 lei. „În baza adeverinței de înlocuire a cardului, care li se va înmâna, aceste persoane pot să beneficieze de servicii medicale fără niciun fel de restricție până la eliberarea noului card de sănătate”, a declarat directorul de Relaţii Contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, Rodica Biro.

La fel, persoanele care au refuzat cardul din motive religioase sau de conștiință pot depune o cerere la CAS Mureș în care vor menționa refuzul cardului și vor restitui cardul, urmând să primească o adeverință de înlocuire a cardului care are termen de valabilitate de trei luni. Reamintim că la CAS Mureș s-a prelungit programul de lucru cu publicul. Astfel, ghişeele unde se distribuie cardurile de sănătate sunt deschise, în perioada 1 – 8 septembrie, în fiecare zi, între orele 8 şi 20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț important despre maternitatea ”Nova Vita”!

Conducerea Centrului medical ”Nova Vita” din Târgu-Mureș a decis suspendarea activității maternității ”Nova Vita”, în …