Home / Invatamant / Cum își alege UMF Târgu-Mureș rectorul pentru mandatul 2016 – 2020

Cum își alege UMF Târgu-Mureș rectorul pentru mandatul 2016 – 2020

umf referendumPreședintele Biroului Electoral al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș, conf. dr. Mariana Tilinca, a anunțat, pe site-ul universității, rezultatele referendumului din 2 septembrie 2015 privind modalitatea de desemnare a rectorului pentru mandatul 2016-2020. La referendum, au participat 55,34% din numărul total al persoanelor cu drept de vot din cadrul universității, respectiv și-au exprimat opțiunea 233 persoane cu drept de vot din totalul de 421 persoane înscrise pe listele de vot. Modalitatea de desemnare a rectorului este aceea a concursului public.

„În urma organizării în data de 02.09.2015 a referendumului la nivelul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș în vederea alegerii modalității de desemnare a rectorului (în conformitate cu prevederile art.209 din Legea nr.1/2011, ale Ordinului Ministerului Educației și Cercetării Științifice nr. 3751/2015 și Metodologiei de organizare a referendumului la nivelul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș (Cod regulament: UMFTGM-REG-33-Ed. 03), vă aducem la cunoștință următoarele: la referendum au participat 55,34% din numărul total al persoanelor cu drept de vot din cadrul universității, respectiv și-au exprimat opțiunea un număr de 233 persoane cu drept de vot din totalul de 421 persoane înscrise pe listele de vot”, a declarat conf. dr. Mariana Tilinca.

Rezultatele referendumului, validate în ședința de Senat
Potrivit acesteia, opțiunea „pe bază de concurs public” a adunat un număr de 121 voturi din cele 233 voturi exprimate, în timp ce opțiunea „pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret și egal” a adunat un număr de 108 voturi. „Au existat 3 voturi nule și un vot alb. În consecință, modalitatea de desemnare a rectorului pentru mandatul 2016-2020, aleasă în urma organizării referendumului din data de 02.09.2015 la nivelul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș este aceea a concursului public, conform dispozițiilor art.209 alin.1 lit.a). din Legea nr. 1/2011. Având în vedere numărul alegătorilor care s-au prezentat la vot și și-au exprimat opțiunea, referendumul respectă condițiile pentru validarea acestuia. Rezultatul referendumului va fi prezentat în ședința Senatului din 14.09.2015 pentru validare”, a precizat conf. dr. Mariana Tilinca.
Foto: UMF Târgu-Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bursele neplătite de Municipalitate, recuperate prin judecată?

Administrația actuală a municipiului Târgu Mureș a cuprins sumele destinate burselor școlare în bugetul local …