FOTO: Drumul Zau de Câmpie – Valea Largă, finalizat în octombrie Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 507 Vizualizări

FOTO: Drumul Zau de Câmpie – Valea Largă, finalizat în octombrie

1 drumReabilitarea drumului județean DJ151C Zau de Câmpie – Valea Largă – limită județ Cluj, derulată de Consiliul Județean Mureș este aproape de finalizare. Stadiul execuției lucrărilor a ajuns la 85%, iar constructorul a dat asigurări că întreaga investiție va fi recepționată în data de 15 octombrie, dacă vremea va permite un ritm bun al lucrărilor.

Echipa Consiliului Județean Mureș bifează, odată cu această reabilitare a drumului de la Valea Largă, încă un drum asfaltat în județ. În această perioadă a fost turnat ultimul strat de asfalt, cel de uzură, pe toată lungimea de 3 kilometri a drumului. Totodată, se lucrează la șanțurile din beton, rigola carosată și la accesele către proprietățile din Valea Largă, respectiv la cele opt drumuri laterale. În următoarea perioadă se vor executa atât semnalizarea rutieră cât și montarea parapeților de siguranță rutieră.

Ciprian Dobre: “Continuăm lucrările la toate drumurile din județ”

Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, afirmă că în această perioadă se lucrează constant în mai multe zone ale județului, atât în ceea ce privește asfaltarea drumurilor de piatră cât și pietruirea drumurilor de pământ. “În urmă cu două luni am vizitat șantierele de la Ibănești și Valea Largă. În cazul drumului de la Ibănești s-a văzut un ritm foarte bun, astfel că la Festivalul Văii Gurghiului s-a mers pe asfalt. La Valea Largă urmează finalizare lucărilor la mijlocul lunii octombrie. În ceea ce privește acest drum, locuitorii din zonă şi cei care merg spre Câmpia Turzii vor beneficia de un drum asfaltat, care le va facilita deplasarea de zi cu zi. Consiliul Județean Mureș continuă investițiile la cei aproximativ 800 de kilometri de drumuri din administrarea instituției. Vrem ca până anul viitor în județul Mureș să nu mai existe drumuri de pământ și să ne putem mândri că avem cât mai multe drumuri asfaltate”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Mureș.

Datele tehnice ale lucrării

Pentru modernizarea DJ 151 C, în zona localității Valea Largă, contractul a fost semnat în data de 30 martie 2015. Documentul prevede execuția lucrării “Reabilitarea drumului județean DJ 151C Zau de Câmpie – Valea Largă – limită județ Cluj, judeţul Mureș – Lucrări de îmbrăcare a drumurilor”. Lungimea sectorului de drum care va fi asfaltat este de 2,92 kilometri. În proiect este prevăzută o lățime a drumului de 5,5 metri în intravilan și 6 metri în extravilan. Totodată, constructorul se obligă să amenajeze opt drumuri laterale și un podeț. Durata de execuție a lucrărilor este de şase luni, iar valoarea contractului este de 3.613.972,15 lei, cu TVA inclus. Potrivit contractului, garanția lucrărilor este de 24 de luni.

În acest moment se mai lucrează la plombări, turnare de covoare asfaltice și reabilitări de drumuri în județul Mureș. Sunt în lucru drumurile de la Ibănești și Vălenii de Munte – Vătava, pietruiri pe drumurile de la Herepea și Bahnea, iar la poduri se lucrează în zonele Apold, Livezeni și Gănești.

[zizigallery id=1756]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE