Home / Administratie / Gară cargo modernizată, în pregătire la Ungheni

Gară cargo modernizată, în pregătire la Ungheni

Distribuie

111

Primarul oraşului Ungheni, Victor Prodan, a anunţat sâmbătă, 5 septembrie, într-o emisiune difuzată de Antena 1 Târgu-Mureş, că are în vedere, împreună cu Consiliul Judeţean Mureş şi administraţiile locale din Târgu-Mureş, Reghin şi Sângeorgiu de Mureş, demararea unui proiect care să reducă substanţial timpul de deplasare cu maşina şi trenul între Reghin şi Aeroportul Internaţional „Transilvania”.

Pasul 1, acodul Consiliilor Locale

Potrivit primarului Victor Prodan, unul din beneficiile proiectului va fi modernizarea infrastructurii rutiere şi feroviare între Reghin şi Ungheni şi chiar construirea unei gări cargo în apropierea Aeroportului Internaţional „Transilvania”. „Împreună cu municipiul Târgu-Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, municipiul Reghin şi comuna Sângeorgiu de Mureş vrem să facem un parteneriat pentru a aduce cât mai rapid cetăţenii din zona Bistriţa, Valea Mureşului, Valea Gurghiului şi Harghita la Reghin şi de aici să vină cât mai repede la Aeroport, adică în oraşul Ungheni. Bineînţeles, vrem şi o gară cargo modernizată în oraşul Ungheni. Cred că sunt lucruri importante, bune atât pentru oraşul Ungheni cât şi pentru judeţul Mureş şi municipiul Târgu-Mureş. Toate se leagă unele de altele. Am încredere că vom reuşi acest parteneriat şi cred că alături de judeţul Mureş, municipiul Târgu-Mureş, Reghin şi Sângeorgiu de Mureş trebuie să absorbim cât mai multe fonduri europene”, a declarat Victor Prodan. „În urmă cu câteva zile, ne-am întâlnit din nou cu domnul primar Dorin Florea, reprezentanţii municipiului Reghin, ai comunei Sângeorgiu de Mureş şi am stabilit să demarăm procedura pentru parteneriatul viitor, prin hotărâri de Consiliu Local, şi după aceea să demarăm studiul de fezabilitate”, a completat Victor Prodan.

Atragerea de investitori, prioritară

De asemenea, primarul oraşului Ungheni a sublinat că proiectul va fi oprtun nu doar pentru dezvoltarea infrastructurii judeţului Mureş, ci şi pentru atragerea de noi investitori în zonă. „Având o centură, legând municipiul Reghin de Ungheni şi având o infrastructură bună, investitorii vor veni foarte mulţi. Adevărul e că oraşul Ungheni este un punct strategic pentru investitori chiar şi acum sunt investitori care ne bat la uşă. Ne dorim ca Parcul Industrial 2 Ungheni să fie plin în câţiva ani”, a menţionat Victor Prodan.

În acest sens, Victor Prodan a făcut din nou un apel către Consiliul Local al oraşului Ungheni să susţină proiectele care au ca efect atragerea investitorilor şi crearea de noi locuri de muncă în arealul localităţii Ungheni.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Românii vor beneficia de zboruri fără controale de frontieră. Află de când se va implementa procedura

Distribuie Duminică, 31 martie 2024, România va adera, după o perioadă îndelungă de încercări, la …

0 comentarii

  1. O fi Ungheniul vreun nod de cale ferata important, si nu stiu eu?
    Gara cargo!!!!!!!!111

  2. Pana una alta ar fi bine ca soseaua care leaga Cerghid de Capalna sa fie asfaltata, peticitul nu mai e la „moda”; Soseaua in forma actuala un „proiect” care RUPE MASINILE; Proiectele SF lasti-le in SF !! Vorba lui Iorga, care spunea ca nu-l deranjeaza ca romanii sunt visatori, il deranjeaza DIMENSIUNEA VISULUI !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.