Home / Sport / China, cucerită din nou de dansul sportiv românesc

China, cucerită din nou de dansul sportiv românesc

Roman Cificli & Mirona Gliga -Mircea GavrilaComponenții Clubului de Dans Sportiv „Dansul Viorilor” din Reghin, Roman Cificli și Mirona Gliga au cucerit duminică pentru prima dată titlul mondial în istoria dansului sportiv mondial la adulți pentru România. Perechea care a făcut ca drapelul României să urce pe cel mai înalt catarg al competiției și imnul „Deșteaptă-te române” să răsune în sala de la Chengdu a câștigat concursul la categoria Adult Show Dance Latin. Este al doilea titlul mondial cucerit în China, după ce perechea de la Dance Art Târgu-Mureș, Paul Moldovan-Cristina Tătar reușise în urmă cu doi ani să câștige, tot în premieră pentru România titlul suprem la Beijing, la Tineret.
Proaspeții campioni mondiali, care sunt și campioni naționali au demonstrat încă odată trendul acestui sport în țara noastră.
Roman si Miruna, sunt sportivi la Clubul reghinean, unde activează și ca antrenori în cadrul Centrului de Excelență care funcționează la clubul din Reghin, împreună cu cei mai buni dansatori sportivi din lotul național al României. Rezultatul campionilor este cu atât mai valoros cu cât a fost obținut în fața unor cupluri cu mare experiență și tradiție din Rusia, Italia și Germania. Reușita sportivilor români intărește poziția României în lumea dansului sportiv mondial și reprezintă un exemplu pentru toți practicanții acestui sport din țara noastră. Perechea română a fost urmată pe podium de cea italiană, alcătuită din Simone Casula-Laura Marras și de rușii Fedor Poliansky-Dina Akhmetgareeva. Ceilalți cinci finaliști au mai reprezentat Cehia, din nou Federația Rusă, Germania, Spania și Franța, clasați în această ordine a clasamentului final.
În paralel cu această competiție s-a desfășurat și Campionatul Mondial la categoria 10 Dansuri Adulți, unde România s-a clasat pe locul 13, ratând de puțin semifinala, prin perechea Mihai Paraschiv-Diandra Illes, debutantă la acest nivel, care anul trecut au fost vicecampioni mondiali ai categoriei, la Tineret.
Următoarea competiție importantă pentru dansul sportiv din România se va disputa în perioada 25-27 Septembrie, la Sibiu o competiție de nivel internațional, Transylvanian Grand Prix, care face parte din circuitul Challenge TV Dance Cup 2015, care mai cuprinde Roma Open-Italia și Platja D’Aro- Spania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primele puncte smulse liderului

În al treilea turneu al seriei 2 Centru în liga secundă de futsal CSM Târgu …