Home / Social / Exproprierea pentru sensul giratoriu Sâncraiu de Mureș, finalizată

Exproprierea pentru sensul giratoriu Sâncraiu de Mureș, finalizată

Distribuie

1Procesul de expropriere a clădirilor din zona în care va fi construit sensul giratoriu de la Sâncraiu de Mureș a fost finalizat. Consiliul Județean Mureș va intabula terenurile din zona vizată urmând ca proprietarii să fie despăgubiți. Totodată, conducerea instituției mureșene a semnat documentația necesară și a pregătit procedura de achiziție a lucrărilor ce urmează a fi efectuate.

După supervizarea de către Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice documentația va fi publicată pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), urmând a fi desemnat câștigătorul licitației, conform pașilor stabiliți de lege. “Cred că suntem în măsură să spunem că pașii legali pentru construirea sensului giratoriu din localitatea Sâncraiu de Mureș decurg conform graficului. Intersecția pune mari probleme participanților la trafic în acest moment, atât din punctul de vedere al siguranței rutiere cât și al timpilor de așteptare. După primirea avizului de la Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice vom publica documentația cerută de lege pe SEAP, urmând să desemnăm câștigătorul lucrărilor. Sensul giratoriu va reprezenta o investiție extrem de importantă, atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru cei care tranzitează acea intersecție în fiecare zi”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre.

Zona Sâncraiu de Mureș, punct important în traficul județean

Intersecția de la Sâncraiu de Mureș este extrem de importantă pentru traficul din județul Mureș deoarece drumul județean DJ 152A Târgu-Mureș – Band asigură legătura municipiului reședință de județ cu toate certierele rezidențiale din zona metropolitană de nord-vest, precum și cu județene Cluj și Bistrița-Năsăud. Totodată, DJ 135B Târgu-Mureș – Sâncraiu de Mureș face legătura între DN 13 cu DN 15 cu DJ 152 A, preluând circulația dinspre județele Brașov și Sibiu spre Bistrița Năsăud. Dat fiind faptul că în momentul de față circulația este reglementată în zonă doar prin indicatoare rutiere, timpul de așteptare pentru participanții la trafic este mare. Sensul giratoriu ce va fi construit în Sâncraiu de Mureș va spori siguranța traficului în zonă, va reduce timpul de așteptare și va spori capacitatea de transport în intersecție. În programul de drumuri al Consiliului Județean pe anul 2015 au fost prevăzute fondurile necesare atât pentru achiziția proiectului tehnic, cât și pentru achiziția lucrării intitulate “Amenajare sens giratoriu de circulație la intersecția drumurilor județene DJ 135B Târgu-Mureș – Sâncraiu de Mureș cu DJ 152 A Târgu-Mureș – Band, județul Mureș”. Termenul în care Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice trebuie să supervizeze documentația transmisă în aceste zile de Consiliul Județean Mureș este de zece zile, urmând ca după închierea procedurilor să fie lansată achiziția lucrărilor pe SEAP.

[zizigallery id=1762]

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.