Mureșenii au alergat pentru spitalul copiilor. Câți bani s-au adunat la prima întâlnire Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 110 Vizualizări

Mureșenii au alergat pentru spitalul copiilor. Câți bani s-au adunat la prima întâlnire

1 platouUn proiect ambițios își propune înființarea primului centru medical independent din România de oncologie și hematologie pediatrică, iar în acest sens e nevoie de 80 milioane de lei. La nivel național, oameni din mai multe orașe s-au mobilizat, au alergat și au contribuit cu câte un leu. Târgu-Mureșul s-a înscris și el pe lista orașelor care aleargă pentru spitalul copiilor, iar sâmbătă mureșenii și-au dat întâlnire la Platoul Cornești, reușind să adună, pentru început, 658 de lei.
Proiectul www.1leu.org își propune să strângă leu cu leu suma de 80 milioane de lei. La Târgu-Mureș, oamenii au fost receptivi și au răspuns invitației de a alerga pentru primul spital al copiilor construit din banii românilor, nu cu bani de la stat. „Unii au venit doar să doneze, alții doar să alerge, dar a fost o reușită, iar lumea a fost foarte receptivă. Din păcate, însă, pe mulți care spuneau că vor veni i-a speriat ploaia, dar chiar și așa s-a strâns destul de multă lume. Mulți copilași de la „Together dance” au venit special pentru proiect, dar erau și multi care faceau jogging și ni s-au alăturat. A fost pentru prima dată în Târgu-Mureș și pentru a cincea oară în țară. Am strâns 658 de lei, iar la nivel național s-a adunat suma de 10.207 de lei”, a arătat Monica Miu, coordonatoarea proiectului din Târgu-Mureș.

2 demers„Să facem un obicei frumos…”
Următoarea întâlnire va fi la începutul lunii octombrie, mai precis în data de 3 octombrie, de la ora 9.00, tot la Platoul Cornești. Cei care n-au alergat sâmbătă, dar își doresc să alerge și, implicit, să facă parte din acest proiect sunt așteptați să se alăture celorlalți mureșeni. „Următoarea întâlnire va fi în data de 3 octombrie, de la ora 9.00, tot la Platoul Cornești. Sperăm să facem un obicei frumos și să strângem cât mai mulți bănuți pentru copilașii bolnavi. Dragi târgumureșeni, deja ați arătat de atâtea ori compasiune pentru copiii și familiile care au fost lovite de soartă, haideți să ajutăm și la construirea primului spital pentru copii. Vă doresc să nu aveți niciodată nevoie de el, dar din păcate, sunt deja foarte mulți care au nevoie, părinți disperați, copilării distruse. Cu gândul la ei și la neputința lor vă invit să alergăm și să donăm. Împreună, putem construi spitalul copiilor. Hai și tu să dai un leu pentru spital!”, a transmis Monica Miu.
Fără bani de la statul român
Inițiatorii acestui proiect au transmis că își doresc să construiască un centru fără a solicita vreun leu de la statul român. „Pare mult la prima vedere, dar ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară să doneze un leu o dată la nouă luni sau patru lei în total, pentru că noi vrem să strângem acești bani în trei ani. Spitalul va fi deținut și operat de o fundație. Și, foarte important, ne dorim să construim acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la statul român, adică doar din donații și sponsorizări oferite de persoane fizice și juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici românești. Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toți pentru copiii noștri”, au transmis inițiatorii acestui proiect.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE