Alin Minteuan, un antrenor gata pentru duelul cu echipa de suflet FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 348 Vizualizări

Alin Minteuan, un antrenor gata pentru duelul cu echipa de suflet

minteuanAntrenorul secund al vicecampioanei la fotbal, ASA Târgu-Mureș este un tehnician care face parte din generația tânără. Alin Minteuan va împlini în 12 noiembrie 39 de ani. A început ca jucător la CFR Cluj, unde a jucat din 1993 până în 1997, după care a plecat la „U”, cu care a debutat în Liga I în meciul Steaua – Universitatea Cluj, scor 2-1. Născut în Cluj, are ca jucător în palmares un titlu de campion al României și o Cupă a României cu formația CFR, în sezonul 2007-2008. A jucat mai mult în România, cu o scurtă experiență în Israel. A ratat participarea în grupele UEFA Champions League datorită unei accidentări. A mai jucat la Rapid București, Gloria Bistrița, amintita perioadă din Israel, după care, în 2005 a revenit la CFR Cluj. Din ianuarie 2009, la doar 32 de ani a trecut la antrenorat, fiind secundul lui Dušan Uhrin Jr. la CFR și a rămas pe acest post și în mandatele lui António Conceição, Andrea Mandorlini și Sorin Cârțu. După demiterea acestuia din urmă, în decembrie 2010, a fost instalat în funcția de antrenor principal al clujenilor, dar în mai 2011, a redevenit secund, cu Jorge Costa principal. Secund la ASA a devenit odată cu sosirea lui Vasile Miriuță la Târgu-Mureș.

Reporter: Ce a determinat renunțarea relativ timpurie la cariera de jucător?
Alin Minteuan: Renunțarea mea la fotbal a fost determinată de o accidentare la genunchi. Am încercat să revin, operându-mă, dar totul a fost în zadar și astfel am încheiat un capitol din viața mea.
Rep.: Rivalitatea dintre „U” și CFR este binecunoscută. A fost dificilă trecerea de la o echipă la cealaltă?
A.M.: Această rivalitate nu a fost din totdeauna, ea venit odată cu prformanțele CFR-ului. Până când CFR-ul avea să aibă performanțe, cele două echipe conviețuiau pașnic, trecând de la o echipă la cealaltă foarte mulți jucători. Trecerea nu a fost dificilă. Eu fiind clujean 100%, urmăream ambele echipe cu tatăl meu. CFR-ul este într-adevăr echipa mea de suflet, care m-a propulsat spre fotbalul mare.
Rep.: Care ar putea fi considerate cele mai plăcute amintiri din cariera de jucător?
A.M.: Cel mai plăcut moment a fost câștigarea primului campionat cu CFR. În opinia mea, și nu numai, a fost cel mai valoros colectiv de jucători pe care l-a avut vreodată clubul.
Rep.: Dar cele opuse?
A.M.: Momente neplăcute nu pot spune că au fost, dar unul cu siguranță mi-l pot aminti, acela ar fi accidentarea suferită la genunchi, care a pus sfârșit carierei mele de fotbalist.
Rep.: Ce impresie au lăsat evoluțiile în Israel?
A.M.: A fost un alt moment frumos din viața mea de fotbalist, plecând în 2000, la vârsta de 23 de ani, neștiind foarte multe lucruri despe fotbalul de afară. A fost o expriență foarte frumoasă și utilă. Până și acum lumea își amintește de fotbalistul Alin Minteuan cu plăcere, ceea ce mă bucură enorm.
Rep.: Ați lucrat deja cu câțiva antrenori străini. Cum se vede diferența dintre ei și români, din postura de secund?
A.M.: Diferențele nu sunt foarte mari, dar una poate fi amintită, și anume mentalitatea.
Rep.: Venirea la ASA s-a datorat unei legături strânse cu Vasile Miriuță?
A.M.: Da, s-a datorat în proporție de 100% lui Vasile Miriuță, atât datorată relației noastre profesionale, cât și cea de prietenie. Am avut momente foarte frumoase la CFR, ceea ce ne-a determinat să colaborăm pe mai departe.
Rep.: Poate emite ASA pretenții la o nouă participare în cupele europene?
A.M.: Da, bineînțeles, având în vedere valoarea lotului și experiența anumitor jucători.
Rep.: Care ar fi atuutile și minusurile echipei?
A.M.: Atuul principal este tocmai echipa, iar minusul poate fi venirea unui număr mare de jucători pe parcursul pregătirii, înlocuirea din mers a multor componenți cu care lotul a efectuat pregătirile. Astfel, pregătirea lotului nu a putut fi la aceelași nivel, atât cea fizică, cât și din punct de vedere tehnico-tactic.
Rep.: În etapa viitoare de pe teren propriu urmează întâlnirea cu fosta echipă. Cum așteptați duelul?
A.M.: Cu siguranță va fi un meci interesant, dar îl așteptăm ca și pe celelalte. CFR-ul are o echipă competitivă, dar eu sper ca ASA să iasă învingătoare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE