Share

Home / Social / Căminul pentru vârstnici și-a sărbătorit Măriile

Căminul pentru vârstnici și-a sărbătorit Măriile

11996940_864885810262388_1997670203_n

Cântec, joc şi voie bună, tradiţie şi obiceiuri, sunt cuvintele cheie care descriu evenimentul trăit la maxim de beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș, în ziua de luni, 7 septembrie, de la ora 17.00. ”Despre Hanul Ancuţei am învăţat la şcoală, citind cartea de povestiri a lui Sadoveanu. Despre Hanul Măriucăi se va vorbi începând de astăzi, după petrecerea organizată în curtea Căminului nostru, unde le-am sărbătorit pe bunicuţele Maria şi pe aniversații lunii septembrie” a declarat dr. Anca Florea, directoarea Căminului.

11994428_864885996929036_1075468805_n

Curtea instituției a fost decorată ca un veritabil han, rusticitatea amenajărilor făcând ambianța să fie mai caldă, mai primitoare. Organizatorii îmbrăcaţi în ii populare au servit participanții cu mâncare făcută după rețete din bucătăria românească care abundă în arome și miresme, sarmalele cu smântână ce le găsim așezate la loc de cinste pe orice masă tradițională și vinul curgând din carafe de ceramică. Invitația la cântec și dans a venit din partea familiei Țogorean, Narcisa,Teodor, Teodora, reprezentanţi ai zonei etnofolclorice Câmpia Transilvană, care încântă publicul iubitor de folclor, cu un mănunchi de doruri, aşezate de-a lungul timpului pe mai multe albume. Cântec și voie bună a adus și cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Sântean Faghiura, de la Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul” din Târgu-Mureş. Atunci când vor să se distreze, beneficiarii Căminului nu folosesc vârsta drept o scuză, motiv pentru care au dansat, au mâncat, au cântat, iar sărbătoriții au primit cadouri, produse tradiționale, linguri din lemn personalizate.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târg caritabil pentru ”Micii eroi”, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Muzeul Etnografic „Anton Badea” și Primăria Municipiului Reghin organizează în lunile noiembrie și decembrie proiectul …

Share
Share