Conducere nouă la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş Sport
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 725 Vizualizări

Conducere nouă la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş

rusÎncepând cu data de 18 august, funcţia de director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Mureş este ocupată, prin ordin de ministru, de Iuliana Rus, fostul contabil şef al instituţiei. Aflată în echipa Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Mureş de 15 ani, Iuliana Rus şi-a manifestat încrederea în echipa pe care o coordonează, astfel încât proiectele instituţiei să fie duse cu brio la îndeplinire.

Reporter: Pentru început, vă rog să vă prezentaţi în câteva cuvinte.

Iuliana Rus: Lucrez în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Mureş din anul 2000. Sunt economistă de meserie şi din 2000 până în 2015 am fost contabilul şef al instituţiei, cu o mică pauză în anul 2004 în care mi s-au delegat atribuţiile de serviciu, pentru scurt timp, pentru funcţia de director.

Rep.: De când îndepliniţi funcţia de director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Mureş?

I.R.: Începând cu data de 18 august 2015, prin ordin al ministrului mi s-au delegat atribuţiile privind planificarea, organizarea şi coordonarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Mureş, până la organizarea concursului. Precizez că am o colaborare foarte bună cu Anca Delia Şandru, colega care deţinea şi deţine în continuare funcţia de director adjunct al instituţiei.

Rep.: Care sunt principalele activităţi ale instituţiei pe care o conduceţi?

I.R.: Exact aşa cum are denumirea, activitatea noastră cuprinde programe sportive, pentru tineret şi ce este foarte important avem în administrare fostele tabere şcolare Sovata I şi II.

Rep.: Care este situaţia la fostele tabere din Sovata?

I.R.: Dorim să punem în funcţiune tabăra mare, Sovata I cum îi spunem noi, unde pe vremuri aveam 150 de locuri. Am reuşit în decurs de o lună să avem cazări ocazionale într-o viluţă de 29 de locuri. În ceea ce priveşte centrul de vacanţă Sovata II, acolo avem 49 de locuri cazări permanente. În această vară, am avut acolo şapte serii de tabără, cu copii veniţi din toată ţara. În ultima serie, din septembrie, am avut persoane cu handicap şi cu dizabilităţi care au fost cazate în locaţia noastră. Am avut alocată o sumă de 90.000 lei pentru tabere sociale şi persoane cu handicap, respectiv 180 de locuri, prin care copiii devaforizaţi, în număr de 80, au beneficiat de o tabără socială la mare, la Costineşti, şi 110 de persoane cu handicap au fost cazate la Sovata II, 40, şi restul la mare, la Costineşti.

Rep.: Ce alte activităţi mai desfăşuraţi pe lângă fostele tabere şcolare?

I.R.: E important de amintit că gestionăm Sala Sporturilor din Târgu-Mureş. Suntem bucuroşi să anunţăm că ne-au fost alocate din venituri proprii ale Ministerului Tineretului şi Sportului, prin grija pe care ministrul nostru Gabriela Szabo a avut-o vis a vis de solicitările noastre, suma de 662.230 lei. O parte din această sumă, respectiv 420.000 lei, a fost alocată pentru achiziţionarea unui număr de 2.100 de scaune la Sala Sporturilor. S-a derulat procedura de achiziţie publică şi în cel mai scurt timp, în două luni, Sala Sporturilor va avea un alt aspect. De asemenea, s-a înlocuit mocheta din pâslă de 1.100 metri pătraţi pe care o folosim la altfel de activităţi decât cele sportive, au fost reparaţii şi la hidroizolaţia acoperişului, s-a reabilitat suprafaţa de joc, au fost vopsite şi igienizate holurile şi vestiarele, cu sprijinul colegilor noştri. Un alt obiectiv pe care l-am avut şi l-am realizat este aducerea la standardele legale a monitorizării Sălii Sporturilor prin suplimentarea camerelor video HD până la un număr de 16, care vizează atât sala de joc cât şi tribunele, holurile şi exteriorul sălii. Totodată, urmează schimbarea şi îmbunătăţirea sistemului de încălzire al sălii şi vestiarelor pentru a îmbunătăţi condiţiile de antrenament şi de disputare a meciurileor oficiale, precum şi achiziţionarea a 1.700 de metri pătraţi de covor PVC între scaunele din tribună. Din 1978 nu prea s-au mai făcut investiţii majore şi sperăm să intrăm în anul 2016 cu o Sală a Sporturilor renovată complet.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE