Gusti Moldovan, două medalii de aur la Naţionale Sport
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 603 Vizualizări

Gusti Moldovan, două medalii de aur la Naţionale

a Un nou tricou de campion naţional pentru GustiAugustin Moldovan, Gusti după cum îl cunoaşte toată lumea, antrenorul şi conducătorul clubului sportiv Retro Gym din Târgu-Mureş, a intrat în istoria competiţiilor naţionale de culturism cucerind două medalii de aur la două categorii diferite ale aceleiaşi competiţii. În plus, a realizat această performanţă la 42 de ani. Medaliile de aur au fost obţinute la categoriile +100 kg seniori şi la +90 kg masters, într-o competiţie foarte disputată, la care au participat zeci dintre cei mai buni culturişti ai ţării. Mai precis, este vorba despre Campionatul Naţional de Culturism de la Sibiu, care s-a desfăşurat în perioada 4 – 5 septembrie.

O performanţă greu de egalat

Performanţa va face istorie, Gusti fiind singurul sportiv care şi-a putut înscrie în palmares această reuşită. Operat în luna aprilie a acestui an cu hernie de disc, sportivul nu a renunţat şi a continuat antrenamentele. „Am concurat cu tineri abia trecuţi de 20 de ani şi i-am învins. Întrebarea este, câţi dintre ei vor mai concura şi peste 20 de ani. Eu, având peste 40 de ani, mă încadram la categoria masters. Dacă însă îţi permiţi, cei de la masters pot concura şi cu cei mai tineri, nu şi invers”, explică sportivul. Dacă a avut ceva de demonstrat? Multe. În primul rând că se poate face performanţă indiferent de vârstă. „La sală vin foarte mulţi oameni de vârstă medie, susţinând că sunt prea bătrâni ca să fie în formă. Le-am putut demonstra şi acestora că performanţa nu are vârstă. Dacă eşti atent şi ambiţios nu există imposibil. Dacă cineva se hotărăşte că va rezista la toate bunătăţile din jur şi se antrenează cu consecvenţă, orice este posibil”, afirmă Gusti Moldovan.

O participare de excepţieMuncă titanică

Întrebat despre pregătirile pentru concurs, sportivul susţine că a spune pur şi simplu că a fost greu este o expresie foarte palidă a realităţii. „A fost o muncă absolut titanică. În ultima lună de dinainte de concurs, cel mai greu de respectat a fost dieta. În această perioadă am mâncat doar peşte. Dieta, împreună cu cele trei şi chiar patru antrenamente zilnice, fără antrenor desigur, au făcut ca ultima lună să fie extrem de grea. Am avut noroc cu colegii de la sală care m-au motivat în permanenţă. Şi m-au suportat. Cu toată modestia trebuie să spun că am meritat. Am fost foarte bine pregătit şi am fost convins că voi câştiga”, declară Gusti Moldovan.

Engi Dénes, a treia medalie de aur pentru club

Medaliile au sosit ca un cadou din partea lui către membrii clubului sportiv Retro Gym, pe care tot el l-a înfiinţat şi care a împlinit frumoasa vârstă de 4 ani tocmai în ziua disputării concursului. Clubul Retro Gym a acumulat însă încă o medalie de aur la categoria +90 kg masters, prin sportivul Engi Denes, care a făcut la rândul său un concurs de excepţie. În ce îl priveşte însă pe Gusti Moldovan, el afirmă că nu va mai participa la competiţii de pe poziţia de concurent. „Eu cred că ajunge. Doresc să mă concentrez pe cariera de antrenor şi arbitru. Vreau să dau mai departe tinerei generaţii tot ce am acumulat. Vreau să dezvolt sala Retro Gym. În ce mă priveşte, cred că am demonstrat ce am avut de demonstrat”, încheie multiplul medaliat mureşean.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE