Home / Sanatate / Cum putem dobândi un stil de viață sănătos. JCI Târgu-Mureș are soluția

Cum putem dobândi un stil de viață sănătos. JCI Târgu-Mureș are soluția

Distribuie

emotii si sanatateLocul de muncă poate avea un efect puternic asupra sănătății angajaților, mai ales dacă acesta presupune cel puțin opt ore de stat zilnic în fața calculatorului. Dureri de cap, de spate, vedere slabă, senzație permanentă de oboseală și lipsa concentrării sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă acești oameni. La toate acestea, se mai adaugă o alimentație haotică și sedentarism, care duc, inevitabil, la apariția bolilor.

Pentru a veni în ajutorul acestor oameni, Junior Chamber International (JCI), filiala Târgu-Mureş, a demarat un proiect, „I love my Health!”, în cadrul căruia se organizează periodic o serie de conferințe menite să-i determine pe angajații, antreprenorii și oamenii care au un stil de viață nesănătos să facă schimbări în alimentație, să practice mai mult sport, să se odihnească mai mult și să-și schimbe mentalitatea. Astfel, joi, 24 septembrie, de la ora 17,30, la Hotelul Grand din Târgu-Mureș, se desfășoară partea a doua a ediției „Emoțiile și sănătatea”. Liana Conțiu, nutriționist – dietetician, Oana Raluca Cueşdeanu, psihoterapeut pozitivist, și dr. Adrian Alecu, medic primar interne și formator în homeopatie, vor prezenta o serie de noțiuni practice, exemple utile și ușor de aplicat în viața cotidiană a fiecăruia.

Ce vor prezenta specialiștii
Ce înseamnă o nutriție sănătoasă, cum să facem corect exerciții fizice și cum ne putem controla impulsurile și obiceiurile proaste. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care vor fi prezentate în cadrul proiectului de către specialiști.
„În cadrul fiecărui eveniment, vom invita un nutriționist care ne va învăța ce înseamnă o nutriție sănătoasă, pașii spre o nutriție echilibrată, secretele alimentaţiei, substanţe nutritive dar și menținerea nivelului dorit al greutății corporale. Vom avea un sportiv de performanță care ne va informa și ne va demonstra cum să facem corect exerciții fizice, dar și noțiuni de anatomie. Vom avea un psiholog care ne va explica cum toate provocările și problemele pornesc de la creier și ce putem face pentru a ne autocontrola impulsurile și obiceiurile proaste”, a precizat managerul de proiect, Crina Laszlo.

Ce vor învăța participanții
Mureșenii care vor lua parte la aceste conferințe vor fi îndrumați și încurajați să-și schimbe anumite obiceiuri de viață și implicit stilul de viață și vor primi recomandări pertinente cu privire la alimentație, hidratare, odihnă, sport, relaxare și mentalitate.

„Îți vei stabili obiective și vei fi ajutat sa le îndeplinești. Vei dobândi obiceiuri noi de alimentație, sport, gândire și vei vedea cum le poți integra în programul zilnic. Vei fi sfătuit în diversele probleme cu care te confrunți. Îți vei face prieteni care au aceeași motivație ca și tine, într-un cadru în care predomină prietenia, cooperarea și dorința de schimbare. Vei vedea cum toate aceste lucruri și noi obiceiuri sănătoase iți vor îmbunătăți calitatea vieții și vei dobândi un nivel crescut de energie pe tot parcursul zilei. Ne adresăm tututor persoanelor interesate să își schimbe stilul de viață într-unul sănătos, targetul nostru principal fiind angajații și antreprenorii cu un stil de viață neechilibrat și sedentar. Poate participa de asemenea orice persoană dornică de a avea un stil de viață sănătos: alimentație, hidratare, odihnă, sport, relaxare, mentalitate”, a mai spus Crina Laszlo.

Nu vor lipsi tombolele cu premii supriză, pauzele cu delicii culinare raw-vegan pregătite de Corina şi Claudiu Pastor și un mic coffee break sănătos. Rezervarea biletelor Early Bird se poate face până la data de 17 septembrie, iar un bilet Early Bird costă 15 lei, în timp unul normal costă 25 de lei.

Pentru înscrieri:
https://docs.google.com/forms/d/1jbTCbqgNDQzAZfrS4mIQS3N92PZFAImq3dxvDkNKsbA/viewform


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.