Proiect de 154.597 euro demarat de  Fundația Transilvană Alpha Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 48 Vizualizări

Proiect de 154.597 euro demarat de Fundația Transilvană Alpha

alpha

Fundația Transilvană Alpha a demarat seria informărilor derulate în cadrul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!”, finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016, cu un buget total de 154.597 euro. Partener al proiectului este Asociația RENINCO România, iar colaboratorii sunt Federația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din România – ONPHR, Asociația Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistență Socială Simeria și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități – ANPD.

Broșuri informative pentru publicul țintă

Primele sesiuni de informare au avut loc în data de 8 septembrie la sediul organizației și au inclus toate categoriile de public țintă ale proiectului. Potrivit informațiilor date de Andreia Moraru, manager proiect și Emil Sabău, responsabil comunicare proiect, în cadrul evenimentului au fost prezentate broșuri informative pentru parlamentari, persoane cu dizabilități și organizații neguvernamentale, pentru reprezentanții autorităților publice locale în domeniul identificării nevoilor și a politicilor de incluziune activă a persoanelor cu dizabilități, pentru funcționarii serviciilor publice de la nivel local în privința modului de identificare a nevoilor persoanelor cu dizabilități, arhitecţi, urbaniști, persoane cu dizabilităţi și organizații neguvernamentale. Totodată a fost prezentat studiul Dizabilitatea în presă”.

 Schimbarea mentalității

La sesiunile de informare au participat peste 20 specialiști, psihologi, urbaniști, angajați ai DGASPC Mureș, reprezentanți ai Serviciului Public de Asistență Socială din Târgu-Mureș precum, reprezentanți ai organizațiilor persoanelor cu dizabilități și profesioniști din mass-media. Cu toții au apreciat demersurile întreprinse în cadrul proiectului, drept benefice pentru condiția persoanelor cu dizabilități în România.

„Este important ca mesajul proiectului pe care îl desfășurați să ajungă la cât mai mulți oameni. Doar astfel se va putea ajunge la o schimbare de mentalitate vis-a-vis de persoanele cu dizabilități atât din partea instituțiilor de stat cât și din partea societății în general,” apreciază Simon Judit, președintele Asociației HIFA – România din Târgu-Mureș.

 Informare la nivel național

Seria informărilor, derulate în cadrul proiectului va cuprinde și alte orașe din țară. În lunile următoare, evenimente similare vor avea loc la Bistrița, Zalău, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Sibiu, Brașov, Timișoara, Simeria, Piatra Neamț, Focșani, Buzău, Slobozia, Vaslui și București.

„E bine că se discută. Mă bucur că există un asemenea demers care aduce în discuție rolul arhitecților și urbaniștilor în viața persoanelor cu dizabilități. Mă aflu pentru prima dată la o astfel de informare, pe care o consider un punct de pornire pentru o mai bună însușire a necesității de accesibilizare a spațiului public,” susține arhitectul Klaus Birthler, administrator al Atelierului unDAverde.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE