Home / Politic / Senatorul Frătean, apel la dialog politic pentru legile sociale

Senatorul Frătean, apel la dialog politic pentru legile sociale

Distribuie

frateanSenatorul PSD Alexandru Petru Frătean, președintele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială din Senatul României, a afirmat miercuri, 9 septembrie, cu ocazia declaraţiei politice „Noi dăm, nu tăiem… – priorităţi legislative în domeniul social”, că social-democraţii au fost şi rămân interesaţi de prioritățile strategice de dezvoltare ale României pe termen lung, în special în ceea ce priveşte problemele sociale.

Domeniul social, prioritar pentru PSD

În discursul său, Alexandru Petru Frătean a subliniat eficienţa unor măsuri din sfera socială luate de actuala guvernare. „Problematica din domeniul social este foarte complexă deoarece aceasta acoperă, practic, toate aspectele sociale ale vieții omului încă înainte de naştere și până la dispariţia sa, iar pentru noi, sociali-democrații, domeniul social a fost mereu și continuă să fie prioritar atât doctrinar, dar mai ales prin modul în care am reușit să îl punem în practică, iar rezultatele ultimilor trei ani și jumătate demonstrează că măsurile transpuse în legislația adoptată din domeniul economic și social au creat bunăstare prin redistribuirea beneficiilor economice către buzunarele românilor. Iată doar câteva exemple: creșterea constantă a salariului minim și a pensiilor, dublarea alocațiilor, reducerea TVA, reducerea CAS-ului, eliminarea și comasarea de taxe, ieftinirea medicamentelor, crearea de locuri de muncă pe care va continua să o susțină Codul Fiscal recent adoptat”, a precizat senatorul PSD de Mureş.

Apel la responsabilitate politică

De asemenea, președintele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială din Senatul României a trecut în revistă şi câteva din priorităţile social-democraţilor pentru viitorul apropiat. „În mod expres vreau să fac referire la Legea salarizării și Legea bugetului pentru anul următor care trebuie să ajungă în Parlament în timp util pentru a putea avea dezbateri consistente și fructuoase. Atât Legea salarizării, care trebuie să reaşeze ierarhia valorilor în această ţară şi să dea posibilitatea tuturor celor care lucrează în sectorul bugetar şi care sunt plătiţi din bani publici să primească salarii pe măsura responsabilităţii şi muncii lor, cât și Legea bugetului, care reflectă perspectiva de dezvoltare a României, trebuie astfel gândite încât să ofere stabilitate pe termen lung, de aceea ele trebuie să fie atât rezultatul negocierilor cu partenerii sociali şi cu structurile autorităţilor locale, cât și agreate prin consens politic de toate partidele, putere și opoziție. Astfel de legi, care rezolvă probleme privind viața românilor, bunul mers al acestei țări, poziția internă și externă a României, mai ales în contextul internațional actual sunt priorități naționale. Facem apel la un dialog politic constructiv în care puterea și opoziția să lucreze cu responsabilitate şi dincolo de doctrinele politice în interesul românilor și al României”, a subliniat senatorul Alexandru Petru Frătean.

 

De asemenea, verificati

UDMR Mureș, 6 candidați noi pentru primăriile din județ

Distribuie După alegerile locale din 2020, UDMR a avut 412 consilieri locali, 39 de de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.