Expoziție inaugurată la hramul bisericii Sf. Ana Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 469 Vizualizări

Expoziție inaugurată la hramul bisericii Sf. Ana

DSC_3330

Biserica Sfânta Ana din Târgu Mureș a sărbătorit, duminică, 13 septembrie, hramul, Înălțarea Sf. Cruci, aceasta fiind aproape neîncăpătoare pentru credincioşii care au venit să se închine. Slujba a fost oficiată de preoţii, Emil Maier și Cătălin Maier, de la biserica Sf.Ana, preotul Gheorghe Bularcă, din Germania, preotul Ionuț Chiorean, Parohia Caritativă I, și preotul Ovidiu Bârsan și diacon Florian Boariu din Sâncraiu de Mureș, care la finalul Sfintei Liturghii, au săvârșit un parastas pentru ctitorii bisericii.Ziua hramului este o sărbătoare a familiei bisericii noastre, vă invit să  ne rugăm împreună în această zi și să ne bucurăm împreună de praznicul bisericii noastre” a declarat preotul Cătălin Maier.

Icoane pe sticlă

Credincioșii au împărtășit și bucuria de a participa la inaugurarea expoziției cu icoane pe sticlă, pictate de copii sub coordonarea profesorului de artă la specialitatea iconografie tradițională, Călin Bogătean, în cadrul taberei de pictură organizată în perioada 20-24 iulie, de parohia bisericii Sf. Ana în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Mureş.

DSC_3328

” Este ușor să faci ceva din pasiune și dăruire, când pui foarte mult suflet. Felicit preotul Cătălin Maier care sprijină activitatea educațională a copiilor și aduce biserica aproape de sufletul lor și a fiecăruia dintre noi, apreciez în mod deosebit implicarea remarcabilă a părinţilor pentru înscrierea elevilor în tabără.  Copiii au învățat să vină cu drag aici și dorim să repetăm această experiență” a declarat Iulian Praja, manager al Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Mureș.

Pictura oferă oportunitatea de a explora și exprima copilului, acesta își evaluează capacitățile și muncește pentru altele noi, iar atmosfera relaxată îl îndeamnă să se exprime și să se descopere.

DSC_3321

” Dorința noastră nu e de face artiști, ci de a descoperi artiști. Mie adesea îmi place să spun că, atunci când descoperim culoarea, practic facem o terapie, omul se descoperă pe sine, mai apoi drumul lui capătă noi valențe, noi sensuri. Pe vremuri, la țară unde nu se știa carte, din loc în loc, cuvântul lui D-zeu a fost făcut cunoscut prin icoane, ceea ce l-a ajutat pe țăran să înțeleagă mult mai profund sensurile religioase” a declarat Călin Bogătean.

DSC_3323

Arta este mai presus de orice, o revelaţie, o binecuvântare şi o sfinţire a vieţii omeneşti, ce presupune vocație, activitate, un mijloc prin care Îl mărturisim pe Dumnezeu prin icoană. Cele 26 de lucrări realizate de copii au fost premiate cu diplome și sunt expuse în sala Centrului Catehetic al Bisericii până la sfârșitul anului. În luna octombrie, acestea vor fi expuse în cadrul unei expoziții de amploare la Alba Iulia.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE