FOTO: Avansări în grad şi distincţii pentru „salvatorii universali” Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 412 Vizualizări

FOTO: Avansări în grad şi distincţii pentru „salvatorii universali”

1AOpt cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş au fost avansate în grad sau au primit distincţii onorifice pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunile încredinţate, cu ocazia Zilei Naţionale a Pompierilor din România, eveniment sărbătorit duminică, 13 septembrie, în faţa Monumentului Latinităţii din municipiul Târgu-Mureş.

Astfel, maiorii Traian Daniel Stelian Lazăr şi Horia Florea Pop au fost avansaţi în gradul de locotenent colonel, maistrul militar clasa a III-a Aurel Negrea Cătană în gradul de maistru militar clasa a IV-a, plutonierul major Nelu Costin Adelin Minculeasa în gradul de plutonier adjutant, plutonierul major Ilie Nicolae Ştefan în gradul de plutonier adjutant, plutonierul Lucian Vasile Botezan în gradul de plutonier major şi plutonierul Nicuşor Daniel Ignat în grad de plutonier major, motivaţia avansării în grad fiind „modul de îndeplinire a atribuţiilor, pregătirea profesională şi comportarea demnă”.

De asemenea, au fost acordate şi două distincţii de serviciu cu insignă simbol pentru maiorul Horia Florea Pop şi pentru plutonierul adjutant şef Marin Teglaş, pentru „aprecierea faptelor deosebite săvârşite în timpul îndeplinirii misiunilor încredinţate sau în sprijinul acestora, a rezultatelor meritorii obţinute în activitatea desfăşurată”.

Disciplină, pasiune şi profesionalism

După efectuarea unui scurt serviciu religios de către părintele Olimpiu Zăhan, protopopul ortodox al municipiului Târgu-Mureş, inspectorul şef al ISU „Horea” al judeţului Mureş, col. Dorin Oltean, a dat citire mesajului transmis de dr. Raed Arafat, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. „Prin eforturile concentrate ale tuturor celor implicaţi, pompierii români au evoluat şi continuă să evolueze. Astfel, în ziua de astăzi putem vorbi cu încredere despre conceptul de „salvator universal”, deziderat ce a devenit o realitate concretă. Acest concept trebuie privit prin prisma extinderii majore a responsabilităţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, acestea acoperind astăzi o gamă mult mai variată de situaţii de urgenţe. De asemenea, din punct de vedere al echipamentului din dotare, anul acesta au fost realizate, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă o serie de achiziţii de tehnică modernă, urmând ca în anul 2016 să se continue pe aceeaşi linie”, a transmis dr. Raed Arafat, prin intermediul şefului ISU „Horea” al judeţului Mureş. „Pompierii militari şi civili din judeţul nostru, prin munca de zi cu zi, prin disciplină, pasiune şi profesionalism îşi merită preţuirea, stima şi respectul de care se bucură din partea concetăţenilor”, a punctat, de această dată în cadrul propriului mesaj, col. Dorin Oltean.

1B

„Pregătiţi să facă sacrificiul supreme”

La aniversarea pompierilor au mai luat cuvântul Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş, care a dat citire mesajului vice-prim-ministrului pentru securitate naţională, totodată ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, precum şi Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş. „Pompierii sunt acei oameni curajoşi care atunci când pleacă în misiune sunt pregătiţi să facă sacrificiul suprem”, se arată în mesajul vice-prim-ministrului Gabriel Oprea. „Trebuie să încep prin a vă mulţumi, să continui prin a vă felicita şi în această zi de 13 septembrie să vă doresc o aniversare frumoasă, să vă spun La Mulţi Ani şi de asemenea să vă rog să transmiteţi familiilor voastre mulţumirile echipei administraţiei publice din judeţul Mureş”, a afirmat Ciprian Dobre.

[zizigallery id=1763]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE