Home / Business / Calul „Trage şi Face”, amplasat pe platforma IRUM

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Calul „Trage şi Face”, amplasat pe platforma IRUM

sculptor statuie (1)Printre surprizele momentului festiv al inaugurării Centrului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Utilaje Agricole şi Forestiere de către compania reghineană IRUM SA de vineri, 11 septembrie s-a numărat şi amplasarea pe platforma fabricii a unei statui care să pună în valoare logo-ul IRUM, respectiv calul, simbolul „Trage şi Face” al companiei. Statuia aparţine sculptorului reghinean Szoke Joszef, ea fiind finalizată cu câteva zile înaintea inaugurării Centrului de Cercetare şi Dezvoltare iFOR. „Doamna Violeta Oltean a fost cu ideeea modelului pentru această statutuie care să redea simbolul celor de la IRUM. Este această legătură simbolică cu ceea ce numim cai putere, astfel ca statuia să redea acest simbol. Nu se doreşte a fi o operă artistică, e o statuie mai mult cu rol simbolic care să pună în evidenţă imaginea companiei IRUM”, ne-a declarat sculptorul Szoke Joszef.

Simbolul cailor putere

Munca la statuie, de la schiţă, turnat şi finisat a început în luna martie, care a intrat vineri, 11 septembrie în componenţa platformei IRUM, mai bogată cu un impunător cal de 4 metri din bronz. „Statuia este din bronz, înaltă de aproape patru metri, cu o greutate undeva la 850 de kilograme. Începând de la schiţe, de la pregătire, am început munca la această statuie în luma martie. Turnarea statuia a fost finalizată în urmă cu o săptămână, iar în urmă cu trei zile de inaugurarea centrului statuia a fost amplasată. E un cal, fără nicio prea mare filozofie, e simbolul cailor putere de la care porneşte energia şi dezvotarea unei activităţi”, a precizat sculptorul reghinean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mesajul lui Gabriel Toncean pentru reghineni!

”Le mulțumesc tuturor reghinenilor pentru răbdarea și decența cu care s-au comportat în această campanie …