Cum comentează studenții mureșeni posibilitatea cazării refugiaților în căminele studențești Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

Cum comentează studenții mureșeni posibilitatea cazării refugiaților în căminele studențești

daniel grigoriuStudenții din România care așteaptă cu sufletul la gură repartizarea locurilor în căminele studențești nu au primit cu bucurie vestea că s-ar putea pune la dispoziția refugiaților locuri în aceste spații, astfel că declarația ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a stârnit un val de reacții și printre studenții din Târgu-Mureș.

Reprezentanții Ligii Studenților din cadrul Universității „Petru Maior” (LSUPM) din Târgu-Mureș susțin că studenții reprezintă prioritatea principală, căminele neavând locuri suficiente nici măcar pentru ei darămite pentru refugiați.
„Liga Studenților susține opinia Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR) privind acordarea unor locuri de cazare refugiaților în căminele studențești. Susținem și apreciem sprijinul pe care autoritățile vor să îl ofere refugiaților dar din punctul meu de vedere se pot găsi și alte soluții. Căminele studențești ale Universității „Petru Maior” nu au capacitatea necesară pentru a oferi cazare tuturor studenților care doresc să își continue studiile în învățământul superior, de aceea cred că prioritatea noastră este sa le oferim lor sansa și posibilitatea de a-și urma studiile și în niciun caz cazarea refugiaților, deoarece în fiecare an sunt studenți care nu își continuă sau finalizează studiile din motive financiare, iar căminul este un sprijin și un drept de care anual zeci de mii de studenți nu pot beneficia”, a declarat Daniel Grigoriu, președintele LSUPM.

Un sfert din studenți nu primesc locuri în cămine
UNSR a susținut întotdeauna solidaritatea, spiritul civic și multiculturalitatea, lucru pe care îl face și acum. „Susținem sprijinirea refugiaților sirieni de către România și Instituțiile Uniunii Europene și nu rămânem insensibili la problemele pe care le au aceștia acum și la suferința lor, însă, în condițiile în care, la momentul actual, aproximativ un sfert din studenții care solicită un loc în cămin, nu îl și primesc, considerăm această decizie a guvernului României inoportună și în detrimentul studenților și solicităm regândirea acesteia”, a explicat Nicolae Tunsoiu, președintele UNSR.
Luna trecută, UNSR a tras un semnal de alarmă cu privire la cămine, cantine și burse studențești, problemele fundamentale ale acestora și rolul important pe care cele trei le joacă în subiectul abandonului școlar. „Este alarmant faptul că se vor oferi locuri refugiaților în mai multe cămine din România și mese gratuite, în aceste condiții. Cele 3 mese gratuite/zi sunt „deliciul” studenților în discuțiile pe baza acestui subiect, unul dintre motive fiind faptul că nici măcar studenții merituoși din România nu beneficiază de un astfel de tratament, ei plătind atât căminul, cât și mâncarea din bursa insuficientă pe care o primesc”, a mai spus Tunsoiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Stiai ca anual minim 15% dintre studenti raman fara loc un camin?? Stiai ca un loc pentru refugiati inseamna ca un student nu isi poate continua studiile?? Nu am nici o problema cu ei…de ce nu ii cazeaza in cazarme militare?? Putin puse la punct le-ar fi de ajuns…din moment ce vor sa traiasca din ajutor social 🙂 inainte sa comentati ganditi-va putin si la viitorul nostru…poate intr-o zi daca se va ajunge la cazarea refugiatilor in camine copilul tau nu va primi loc…la asta te-ai gandit??

  • Constat cu tristete ca solidaritatea umana e un capitol la care suntem total absenti la nivel de natiune ! Dupa ce am raspandit dupa ’89 vreo doua milioane de romani prin lume din ratiuni pur economice acum nu acceptam cateva mii de bieti oameni care fug de razboi…
    Exact, „ospitalitatea tipic romaneasca”.. Mi-e greata !

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE