Home / Sanatate / Dr. Alexandru Lupșa, empatic cu semenii aflați în suferință

Dr. Alexandru Lupșa, empatic cu semenii aflați în suferință

Distribuie

alexandru lupsaPreședintele Consiliului Director al Fundației Alpha Transilvană, neurochirurgul Alexandru Lupșa, a avut, sâmbătă, 12 septembrie, în cadrul TEDx Târgu-Mureș 2015, o prezentare emoționantă despre libertate, responsabilitate și empatie în raport cu semenii noștri, acea categorie de populație vulnerabilă, cu abilități și calități minunate.

Potrivit acestuia, schimbarea trebuie să pornească din interiorul fiecărei persoane, iar oamenii să-și trăiască viața în conformitate cu principiile și valorile pe care le au. Acesta a transmis că ar trebui să ne pese de cei din jurul nostru, să fim empatici și să învățăm să găsim acele forme contemporane potrivite. „Ce am făcut eu și ce vă sugerez și vouă să faceți e doar să găsiți acea formă contemporană care vă face să fiți oamenii timpului de astăzi. Ați văzut o sumedenie de oameni ai timpului de azi care privesc spre viitor, indiferent dacă au fost fericiți sau nefericiți. Dacă vom fi în stare să găsim formele potrivite, totul e deja descoperit. Iubirea este sentimentul natural, ca supraviețuirea și reproducerea. Trebuie să învățăm să ne pese, să învățăm că viața nu ne este dată numai să o consumăm de la o zi la alta, ci să ne pese de cei de lângă noi, căci de aceea existăm”, a explicat dr. Alexandru Lupșa.

Echipa Fundaţiei Alpha Transilvană este formată dintr-o mână de specialişti instruiţi şi devotaţi, care îşi focalizează toate energiile spre un singur ţel: cel de a reda speranţa şi de a îmbunătăţi viaţa persoanelor cu dizabilităţi de ordin fizic, psihic şi social sau altor categorii de persoane aflate în dificultate. „În anul 1992, am înființat fundația, pentru a pune la dispoziție celei mai vulnerabile populații, cea considerată fără nicio valoare, fără șansă, o instituție care scoate la suprafață minunatele lor calități și abilități, care caută ce ne unește. Vă invit să veniți în cartierul Tudor, să vedeți că se respiră alt aer, pentru că demnitatea acestor copii și a părinților lor este superbă. Eu am devenit mai liber și mai responsabil de când stau alături de această categorie”, a transmis dr. Alexandru Lupșa.

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.