În investigația demarată de Comisia Europeană, Aeroportul va avea consultanță specializată Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

În investigația demarată de Comisia Europeană, Aeroportul va avea consultanță specializată

????????????????????????????????????

Aleșii județeni au aprobat achiziţionarea de către Regia Autonomă „Aeroportul Transilvania” Tîrgu Mureş, în condiţiile legii, a unor servicii de consultanță şi reprezentare juridică în cadrul procedurii de investigare inițiată de Comisia Europeană în cazul SA.33769 (2015/NN) (ex 2011/CP). Consiliul de Administrație al regiei a primit mandat să se ocupe de toată procedura de achiziție a acestor servicii.

Consiliul Concurenței a solicitat autorității publice județene formularea de observații și furnizarea tuturor informațiilor necesare evaluării măsurilor care instituie potențiale ajutoare de stat, anexând solicitării sale Decizia nr. C(2015) 5347 final, emis în cazul SA.33769 (2015/NN) (ex2011/CP) – presupus ajutor de stat acordat Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureș, Wizz Air, Ryanair și altor companii aeriene. Consiliul Județean (CJ) a solicitat, mai departe, Regiei Autonome Aeroportul Transilvania răspunsuri punctuale la aspectele semnalate. În expunerea de motive anexată proiectului de hotărâre se precizează că: „Dată fiind complexitatea problematicii și lipsa de specialiști la nivelul Regiei, Consiliul de administrație a hotărât supunerea spre aprobarea Consiliului Județean Mureș achiziționarea de servicii juridice de consultanță și reprezentare”. Astfel, proiectul de hotărâre a ajuns în ședința extraordinară a Consiliului Județean de vineri.

 

Foto 2 Wizz
„Încercăm și de data aceasta să ne apărăm la Aeroport, respectiv Aeroportul să se apere în investigația Comisiei Europene privind un posibil ajutor de stat”, a susținut Ciprian Dobre, președintele CJ Mureș, în cadrul ședinței extraordinare a deliberativului mureșean.
Acesta a susținut că este necesară contractarea acestor servicii pentru a pregăti documentația și a arăta Comisiei Europene și Consiliului Concurenței că nu a fost vorba de ajutor de stat în cazul Aeroportului Transilvania.

 

Foto 2 Aeroport
„Nu avem această practică și nici avocați din case de avocatură nu știu să fie care să fi lucrat prea mult cu Comisia Europeană pe tema ajutorului de stat, nici în România nu sunt prea mulți. Așa că eu nu am zis să luăm nici din Tîrgu Mureș, nici din România, noi vrem să îl luăm pe cel mai bun ca să îi sprijine pe cei de la Aeroport și poate a doua oară o să știm să facem un lucru. E o chestiune absolut nouă pentru noi”, a mai explicat Ciprian Dobre.
După această intervenție, majoritatea aleșilor județeni au aprobat proiectul de hotărâre. Menționăm că proiectul de hotărâre a fost fundamentat pe o derogare de la prevederile articolului 1, alin. 1 din OUG Nr. 26/2012, și anume pe alin. 3 care cuprinde: „În situații temeinic justificate, în care activitățile juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare, necesare societăților naționale, companiilor naționale și societăților comerciale, precum și regiilor autonome prevăzute la alin. (1), nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entități, pot fi achiziționate servicii de această natură, în condițiile legii, numai cu aprobarea și mandatarea reprezentanților statului sau unităților administrativ-teritoriale în organele de conducere ale acestora, în speță de către Consiliul Județean Mureș”.
Hotărârea va fi comunicată Instituției Prefectului pentru viza de legalitate. O altă hotărâre asemănătoare, referitoare la procesul pe care autoritatea județeană îl are cu firma contractată să execute lucrările la proiectul finanțat din fonduri nerambursabile „Parc auto pentru sporturi cu motor” a fost atacată în contencios administrativ de către Prefectură, procesul fiind pe rol, la Curtea de Apel Tîrgu Mureș.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE