O „ciozvârtă” aruncată județului pentru drumurile județene și comunale Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

O „ciozvârtă” aruncată județului pentru drumurile județene și comunale

 

????????????????????????????????????

Guvernul a alocat 7 milioane de lei dintr-un necesar de 140 de milioane de lei

Consilierii județeni au aprobat, vineri, într-o ședință extraordinară alocarea a 7 milioane de lei pentru drumurile județene și comunale din 90 de unități administrativ-teritoriale, inclusiv județul Mureș. Sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată nu acoperă nici 10 % din necesarul unităților administrativ teritoriale mureșene.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mureș, Ciprian Dobre, nu și-a ascuns nemulțumirea față de fondurile de doar 7,074 de milioane de lei alocate de Guvern. „Sper să avem înțelepciunea să le dăm și primarilor ceva să cârpească din localități pentru că nu putem zice că 5 milioane la nivelul a 90 de unități administrative, cineva se gândește că se poate ceva. Dar poate vor pietrui un drum”, a spus acesta în cadrul ședinței extraordinare.
Din suma alocată județului Mureș, două milioane vor fi utilizate pentru cei 800 de km de drumuri județene.
Pentru repartizarea fondurilor către celelalte unități administrativ-teritoriale, reprezentanților acestora li s-a solicitat o situație cu drumurile care necesită lucrări de reparații, reabilitări și sumele necesare.

????????????????????????????????????

„Comunele au făcut solicitarea cu necesarul de bani, s-a adiționat km comunicați de fiecare comună și s-au împărțit cele 5 milioane de lei. O comună care are mai mult de reabilitat primește mai mult decât o comună care mai puțini km de reabilitat”, a precizat președintele CJ Mureș.
Dobre a arătat că necesarul de fonduri solicitat de unitățile administrativ-teritoriale este de 140 de milioane de lei. „Acest lucru încercăm să îl spunem celor de la Ministerul Dezvoltării că necesarul este altul, nu așa cred că trebuie distribuiți banii publici către drumurile comunale, nu aceasta e metoda, ci prioritizarea și asumarea unui proiect”, a susținut șeful CJ.
Cea mai mare sumă de bani va ajunge în bugetul comunei Zau de Câmpie care va primi 210 mii de lei. Comunei Bereni îi vor fi alocate 207 mii de lei, iar orașului Ungheni – 186 de mii de lei. La polul opus, comuna Brâncovenești va beneficia de 5000 de lei, comuna Ideciu de Jos de 6000 de lei, iar Solovăstru de 7000 de lei.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE