Home / Administratie / Preluarea ansamblului de la Oarba, în stand-by

Preluarea ansamblului de la Oarba, în stand-by

Foto 2 Oarba

Consilierul județean PSD Vasile Boloș a avut la sfârșitul ședinței extraordinare de vinerea trecută o întrebare referitoare la stadiul transmiterii în patrimoniul județean a Ansamblului de la Oarba de Mureș. „În data de 11 septembrie 2014 s-a adoptat Hotărârea nr. 129 prin care printre alte măsuri era și cuprinderea în patrimoniul public al județului Mureș a unor morminte și opere comemorative, deci este vorba de ansamblul de la Oarba de Mureș. Aș vrea să știu în ce stadiu suntem cu această problemă după un an de zile”, a întrebat alesul județean.

????????????????????????????????????

Acesta a primit răspund de la președintele Consiliului Județean, Ciprian Dobre care a precizat că topograful nu a reușit să dezlege încă ițele cărților funciare din zonă și astfel: „nu am reușit să delimităm suprafața de teren care aparține, de fapt, acestui ansamblu”. Paul Cosma, secretarul județului, a mai completat că acest ansamblu apare în cartea funciară a orașului Iernut pe o suprafață mult mai mică decât este în realitate și de aici problema. „Delimitarea efectivă prin măsurători de precizie a fost făcută, însă există probleme juridice legate de aplicarea, implementarea la nivel local a legilor fondului funciar. După ce se lămuresc aceste chestiuni, sperăm într-un termen foarte scurt, Consiliul Local al orașului Iernut, din punct de vedere procedural trebuie să modifice inventarul bunurilor din domeniul public al orașului și să precizeze elementele corecte de identificare ale acelei proprietăți, după care va trebui să își modifice hotărârea prin care solicită transmiterea”, a explicat secretarului. Abia după ce se parcurg acești pași, va putea fi rectificată cartea funciară și clarificată situația. (L.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Șase intervenții ale ISU Mureș în doar 24 de ore!

Reprezentanii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ,,Horea” al județului Mureș au informat miercuri, 20 …