Cine sunt cei trei medici rezidenți din Târgu-Mureș care vor participa la Congresul European de Medicină de Urgență Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 592 Vizualizări

Cine sunt cei trei medici rezidenți din Târgu-Mureș care vor participa la Congresul European de Medicină de Urgență

1 florina pavel congres 2Fundația pentru SMURD sponsorizează 100 de participanți la Congresul European de Medicină de Urgență, EuSEM 2015, ce se va desfășura la Torino, Italia, în perioada 10-14 octombrie. Potrivit site-ului fundației, din Târgu-Mureș au fost aleși trei medici rezidenți: Adrian Stănescu, Florina Pavel și Miklos Zsolt Lakatos.
Medicul rezident Adrian Stănescu a explicat că manifestarea reprezintă o modalitate prin care medicii pot intra în contact cu trendul principal profesional în privința algoritmilor de diagnostic, tratament, aplicarea unor proceduri inovative în medicina de urgență, dezastru și catastrofă, oferind răspunsuri concrete participanților la orice întrebare sau subiect. „Participarea la EuSEM este, în acest an, rezultatul concursului pentru medicii rezidenți urgentiști ce a avut loc la Iași în cadrul celei de a VI-a conferințe a SMUCR, unde echipa de la Târgu-Mureș a obținut locul 2 și astfel va participa și la Congresul European de Medicină de Urgență de la Torino, Italia din luna octombrie. Fundația pentru SMURD este cea care susține acest demers în mod consecvent în ultimii ani, de la inițierea programului. O astfel de manifestare științifică este o ocazie particulară de contact cu trendul principal profesional în privința algoritmilor de diagnostic, tratament, aplicarea unor proceduri inovative în medicina de urgență, dezastru și catastrofă și în general a soluționării problemelor specifice acestui domeniu. Spun particulară pentru că în comparație cu evenimentele, să spunem mai accesibile și de alt rang, EuSEM, la fel ca și MEMC spre exemplu – Congresul Mediteranean de Medicină de Urgență ce a avut loc la Marsilia, Franța, în urmă cu doi ani, oferă impactul profesional asemănător într-un fel, respectând proporțiile, cu al unui copil care intră în cel mai mare magazin cu jucării: pur și simplu nu știi încotro s-o apuci și pe ce să pui mâna mai repede! Nu este doar un eveniment informativ, ci și unul interactiv, cu răspunsuri concrete, personale, din partea tuturor participanților reuniți la orice subiect adresat”, a precizat dr. Adrian Stănescu.

2 adrian stanescu congresDocumentare electronică completă în cadrul accidentelor colective și dezastrelor
În cadrul evenimentului, dr. Adrian Stănescu va prezenta o lucrare referitoare la documentarea electronică completă în cadrul accidentelor colective și dezastrelor, „un proiect cu un grad foarte ridicat de inovație, o soluție de perspectivă tehnică la care lucrez de mai bine de doi ani de zile”. „EuSEM este deci un punct roșu pe agenda acestui an”, a afirmat dr. Adrian Stănescu.

„Mă preocupă formarea profesională continuă”
Dr. Florina Pavel, medic rezident de medicină de urgență, este preocupată de formarea profesională continuă și de participarea la astfel de congrese prin intermediul cărora poate fi la curent cu noutățile ce apar în domeniul în care se pregătește. „Personal, ca și rezident de medicină de urgență, mă preocupă formarea profesională continuă, instruirea la cursuri, participarea la congrese, unde pot să fiu la curent cu ultimele noutăți din domeniul în care mă pregatesc. Anul acesta, am avut posibilitatea să particip la manifestări științifice din domeniul medicinei de urgență organizate la Iași, iar la sfârșitul acestei luni urmează o conferință la Oradea. De departe cel mai important eveniment este Congresul European de Medicină de Urgență, care va avea loc anul acesta la Torino. Evenimentul e important deoarece îmi oferă posibilitatea să accesez cele mai noi informații din domeniu, să audiez lucrări și prezentări ale unor personalități consacrate în domeniu, să apreciez nivelul de instruire din România, precum și modalitatea de intervenție la diverse cazuri, toate în comparație cu sistemele de medicină de urgență din țările europene”, a explicat dr. Florina Pavel.
Totodată, evenimentul este și un prilej de interacționare cu medici din alte centre medicale. „De asemenea, participarea e și un bun prilej de a interacționa cu colegi din alte centre, cu reprezentanți medicali, de a lega noi prietenii și colaborări, de a testa echipamente de nouă generație. Țin să mulțumesc pe această cale Fundației pentru SMURD, care are amabilitatea ca, anual, să sponsorizeze participarea cadrelor medicale și a paramedicilor la această manifestare științifică internațională”, a transmis medicul.

„În urgență, trebuie să acționezi cât mai repede”

La rândul său, medicul rezident Miklos Zsolt Lakatos a transmis că este o prioritate pentru el perfecționarea continuă în medicina de urgență, iar congresul reprezintă o oportunitate bună de dezvoltare. „Pentru mine, este foarte importantă participarea la acest congres, deoarece caut întotdeauna posibilități de perfecționare în medicina de urgență. În urgență, trebuie să acționezi cât mai repede și să fii mereu pregătit”, a precizat medicul.

„Pentru locurile rămase libere, se face selecția în continuare dintre medicii primari, medicii specialiști și asistenții medicali, paramedicii și studenții, care au transmis formulare de participare”, au transmis reprezentanții Fundației pentru SMURD, pe site. Sponsorizarea va include transportul, cazarea pe durata congresului și taxa de participare negociată la nivel de grup pentru toți participanții.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE