Home / Invatamant / Înscrierile continuă la Școala Populară de Arte

Înscrierile continuă la Școala Populară de Arte

Distribuie

 

11864854_10204156776353488_4491363322194041179_o

În ziua de luni, 14 septembrie, Școala Populară de Arte din Târgu Mureș și-a deschis larg porțile către iubitorii de frumos, consumatorii ce resping subcultura, kitch-ul și vulgaritatea. Momentul festiv a fost găzduit de sala mare a Teatrului pentru copii și tineret Ariel, de la ora 17.00 și a adunat laolaltă cadre didactice, elevi și boboci curioși să-și exercite simțurile și latura emoțională, pasionați să creeze prin semne, sunete și imagini, artă.

DSC_3451

Școala este secție a Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică, o instituţie publică de cultură, cu personalitate juridică, cu profil de învăţământ artistic şi de însuşire a meşteşugurilor tradiţionale, unică în judeţ, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Mureș.

DSC_3416

Prin formele de activitate specifice, aici se realizează educarea sensibilității, creativității, abilității artistice necesare în orice domeniu și polarizează pozitiv preocupările elevilor.

DSC_3423 - Copy

”Suntem o instituție de învățământ non-formal unde avem elevi de toate vârstele și încurajez pe toată lumea să aibă curajul şi ambiţia de-a se exprima prin artă, indiferent de domeniul pe care îl preferă. Înscrierile se mai pot face până la data de 1 octombrie, la sediul din P-ța Trandafirilor nr. 5, atât la cursurile de grup, cât și la cele de muzică” a declarat Iulian Praja,  manager al Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş.

DSC_3448

Profesoara de design vestimentar, Maria Gliga a oferit flori elevilor care au ales să se formeze  în domeniul creaţiei de modă,  una din artele aplicate, special dedicate designului hainelor și accesoriilor. Profesorul Călin Bogătean, artist profesionist și iconar mureșean, a adresat o urare de bun venit elevilor înclinați spre rugăciune și meditație ce doresc să se perfecționeze în tehnica „scrierii” icoanelor, un mesaj de întâmpinare venind și din partea profesoarei de pictură Lucia Călinescu, mândră de elevii ei. Cursurile de actorie se vor ține sub îndrumarea profesorului coordonator Anca Florea, actor și trainer specializat, cele de foto-imagine se vor face sub supravegherea profesorului coordonator Cezar Buliga.

DSC_3432

Vremea trece mai repede decât vrem și nu mai e mult până la sfârșitul de an,  motiv pentru care profesorii și elevii se vor apuca imediat de treabă, colinde, mișcare scenică, lecții, partituri de învățat, pregătiri pentru spectacolul de gală cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.