Home / Sanatate / Boboci, sunteți pregătiți? Vă așteaptă o săptămână de neuitat

Boboci, sunteți pregătiți? Vă așteaptă o săptămână de neuitat

Distribuie

corina maierBobocilor și studenților Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș li s-au pregătit anul acesta, în premieră, o serie de evenimente inedite și interesante în cadrul proiectului „Săptămâna bobocilor”, ce își propune să-i ajute pe proaspeții studenți să se integreze mai ușor, să interacționeze între ei și să înțeleagă că nu sunt singuri, ci au alături sute de tineri ambițioși și perseverenți cu cel puțin un obiectiv comun: dorința de a deveni medici.

Nerăbdare, curiozitate și emoții. Acestea ar putea doar fi o parte dintre stările pe care le au, la început de an universitar, bobocii. Mulți vin din alte orașe ale țării, iar despărțirea de tot ce înseamnă „acasă” îi face să se acomodeze mai greu cu statutul de student. Șapte organizații din Târgu-Mureș s-au unit într-un proiect, ce se desfășoară începând de marți, 22 septembrie, și până duminică, 27 septembrie, și care este dedicat bobocilor și studenților. „Săptămâna bobocilor este un proiect pilor inițiat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, care va avea loc începând de marți, 22 septembrie, și până duminică, 27 septembrie. Ideea acestui proiect a început din dorința noastră de a ne ajuta colegii mai mici, bobocii, să se integreze și să se acomodeze mai ușor cu toate schimbările prin care sunt pe cale să treacă. Cu ajutorul acestui proiect, studenții noștri se vor putea cunoaște între ei, vor interacționa și vor avea ocazia să cunoască și campusul studențesc. În organizarea acestui eveniment sunt implicate Liga Studenților din Târgu-Mureș, Asociația Studenților Farmaciști, Organizația Studenților în Medicină Dentară, Asociația Studenților Maghiari, Societatea Studențească de Chirurgie din România, Asociația Studenților Internaționali și echipa UMF Târgu-Mureș. Suntem șapte echipe puternice și ne-am propus să organizăm acest eveniment pentru colegii noștri”, a precizat, la UMF Tv, Corina Maier, secretarul general al Ligii Studenților din Târgu-Mureș.

Ce îi așteaptă pe boboci
Aceștia vor lua parte la competiții sportive, vor socializa, se vor juca, li se va prezenta campusul universitar și nu vor lipsi, bineînțeles, surprizele. „Pregătim seri de cunoaștere, de socializare, jocuri, competiții sportive: fotbal, volei, baschet, tenis, înot, teambuildinguri și surprize. Încercăm să le oferim o experiență veritabilă despre ceea ce înseamnă viața de student. Activitățile vor avea loc în campusul studențesc și în mai multe locații din oraș, iar astfel colegii noștri să înceapă să cunoască câte puțin din tot orașul. Știm că se numește săptămâna bobocilor, dar este, de fapt, o săptămână a tuturor studenților. Invităm toți studenții să ni se alăture și să creăm o prietenie între toți studenții din universitate. Studenții care vor veni de marți sau de miercuri vor fi cazați în căminele studențești, care se vor deschide de miercuri, 23 septembrie”, a transmis Corina Maier.

Cum te poți înscrie în Liga Studenților
Dacă după această experiență vor și mai mult și își doresc să se dezvolte, atunci sunt așteptați să se înscrie în Liga Studenților, organizație care își propune să-i ajute pe studenți să crească și să se dezvolte frumos. „În Ligă te poți înscrie foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să-ți dorești asta: „Vrei o muncă în echipă? Vino să te înscrii în Ligă!”. Avem o platformă online, unde studentul trebuie să-și introducă datele personale și câteva cuvinte despre el. Ne interesează ce pasiuni au studenții și lucrurile pe care vor să le realizeze. Toate organizațiile studențești au ca scop dezvoltarea. Noi vrem să dezvoltăm oameni, vrem să creștem, așa că ne interesează foarte mult ce abilități are studentul și cum putem noi să-l ajutăm să crească”, a mai spus secretarul general al Ligii Studenților.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.