Start oficial al Centrului de Excelență Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Start oficial al Centrului de Excelență

DSC_0753Sâmbătă a fost inaugurat primul din cele două centre regionale de excelență „Tricolor11”, cel mai amplu proiect inițiat de către Federația Română de Fotbal. La Academia de Sport din cadrul Complexului de Agrement și Sport Mureșul (Weekend) din Târgu-Mureș au fost prezenți, alături de 28 de băieți selecționați, printre alții, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, Radu Vișan (secretar general), Gabriel Bodescu (secretar general adjunct), Marcel Pușcaș (manager dezvoltare regională), Jean Vlădoiu (președinte fan club), Gabi Balint, unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai „generației de aur”, iar din partea autorităților locale, viceprimarii Claudiu Maior și Peti András, consilierul local Benedek István, membru în Consiliul de Administrație al ASA, Tatár Béla, președintele Cosiliului Director. Au fost de asemenea prezenți numeroși foști jucători reprezentativi ai fotbalului mureșean și ai celui românesc.

DSC_0732Cuvântul de deschidere l-a avut președintele FRF, Răzvan Burleanu. „Inaugurăm astăzi la Târgu-Mureș acest prim sistem centralizat, dintr-un amplu proiect. În aceeași măsură în care Târgu-Mureșul ar avea nevoie de o autostradă, pe care să ajungem mai ușor la București, așa are nevoie și fotbalul românesc de un asemenea sistem, care este și el la fel cu o autostradă. Mă uit cu mare drag că sunt prezenți aici mulți jucători reprezentativi ai fotbalului din Târgu-Mureș și ai celui românesc, alături de acești copii foarte talentați care au fost aleși să facă parte din acest prim centru, care s-au pregătit până în prezent la nivel local, fiecare în orașul său, sprijiniți de antrenori și părinți care au crezut în ei și care au o mare șansă acum. Deschidem astăzi acest prim centru din totalul de opt propuse, câte două pe an și țin să mulțumesc domnului Maior și Consiliului Local, care s-au mișcat mult mai repede decât cel de la Timișoara, pe care urmează să-l inaugurăm. Ceea ce îmi doresc este ca un număr cât mai mare dintre acești băieți talentați să-i regăsim în echipele din Liga I, să reprezinte peste cinci sau șase ani viitorul fotbalului românesc”, au fost cuvintele președintelui Răzvan Burleanu.

A urmat un scurt discurs al principalului susținător al noii echipe ASA, vicecampioana ultimei ediții a campionatului, viceprimarul Claudiu Maior. „Îmi amintesc de vizitele lui Marcel Pușcaș, care atunci când ne vizita la Târgu-Mureș și se vorbea despre acest proiect, unii spuneau că așa ceva nu se va realiza niciodată la Târgu-Mureș. Datorită spijinului Fedreației Române de Fotbal, iată-l realizat. Nu trebuie să-i uităm pe cei care au stat alături de noi, secretarul general, pe directorul de la LPS, Csiki Zsolt, pe Tatár Béla, membrii Consiliului Local, în frunte cu domnul Benedek, toți cei care ne-au sprijinit. Sperăm să ne vedem și peste un an, doi, trei, chiar să mărim numărul grupelor, să menținem ștacheta sus, așa cum ne-am obișnuit de câțiva ani buni și sunt sigur că rezultatele nu vor întârzia”, a spus plin de speranțe și viceprimarul Claudiu Maior.

DSC_0746După cei doi, a ținut să transmită un mesaj și fostul internațional Gavrilă „Pele” Balint, care a crescut la rândul său ca fotbalist într-un centru asemănător la vremea respectivă. „Sunt un reprezentant al unui centru asemănător din anul 1978, centrul Luceafărul. Eram atunci de vârsta acestor băieți și în cei trei ani petrecuți acolo am făcut atât școală, cât și școala fotbalului, ani care m-au ajutat să ajung la Steaua și la echipa națională. Salut această ințiativă a federației. Fotbalul românesc are nevoie de asemenea proiecte, are nevoie s-o ia de jos, de jucători talentați. Talentul nu este suficient să ajungi departe, este nevoie de multă muncă și condiții pe care aici le-am găsit. Aștept și eu să stau în fața televizorului și să văd cât mai mulți dintre acești băieți în Liga I și în echipa națională”, au fost și urările lui Gabi Balint.
DSC_0747Unul dintre suporteri, din toate punctele de vedere, prezent în tribună la fiecare meci al mureșenilor, viceprimarul Peti Adrás a adresat și el câteva cuvinte la deschiderea Centrului. „Fără să vreau să folosesc cuvinte mari, astăzi este un moment istoric. Această realizare aparține deopotrivă comunității locale și a instituțiilor centrale. Aceasta este o construcție de viitor, nu doar pentru generația de astăzi, ci și pentru cele viitoare. Nu puteam realiza acest proiect fără o viziune clară, fără colaborare, implicare și devotament, fapt pentru care țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și doresc succes tuturor”, a completat viceprimarul Peti.

DSC_0748Momentul festiv al deschiderii a fost încheiat de Benedek István. „Este un moment pe care îl consider o realizare extraordinară și ar trebui să nu-i uităm pe cei care ne-au ajutat. Îmi amintesc și eu de vizitele lui Marcel Pușcaș. În ciuda afirmațiilor celor care se întrebau de ce este necesar acest lucru, iată că s-a realizat. Toate proiectele demarate în ultimii zece ani și sprijinite de primărie au dus numărul copiilor înscriși în activități sportive de performanță de la 300 la câteva mii, lucru pe care îl consider o mare realizare, una care sunt convins că se va vedea peste câțiva ani”, a încheiat Benedek István.

În continuare echipa Centrului de Excelență „Tricolor11” Târgu-Mureș a întâlnit echipa Pandurii Târgu-Jiu (Liga Elitelor U17).
Acțiunea FRF va continua cu inaugurarea Centrului de Excelență.
„Tricolor11” Timișoara, miercuri, 23 septembrie, ora 12.00, care va fi urmată la ora 15.00 de partida amicală “Tricolor11” Timișoara Vojvodina Novi Sad (U17).

Victorie pentru „Tricolor 11”

În ziua inaugurării oficiale a Centrului de Excelență de la Târgu-Mureș, echipa „Tricolor11” Târgu-Mureș a învins cu scorul de 3-2 formația Pandurii Târgu Jiu, în „Liga Elitelor U17”. Echipa „Tricolor 11” a deschis scorul în minutul 15 prin Gritto Attila, vâlcenii au trecut în avantaj cu două goluri înscrise în minutele 19 și 36, dar la pauză scorul a fost 2-2, golul egalizator fiind reușit în minutul 40 de Ovidiu Horșia. Golul victoriei l-a înscris Carlos Scarlat la mijlocul reprizei secunde.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE