Home / Sanatate / 500 de farmaciști vor participa la Conferința Farmaciștilor Mureșeni

500 de farmaciști vor participa la Conferința Farmaciștilor Mureșeni

Distribuie

conferinta farmacistiColegiul Farmaciştilor Mureş şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali, filiala Mureş, organizează, în perioada 25-26 septembrie, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, a treia ediţie a Conferinţei Farmaciştilor Mureşeni, tema din acest an fiind „Experienţa farmaciştilor practicieni”. Anul acesta, prima zi a manifestării coincide cu Ziua Internațională a Farmacistului, ce va fi marcată la Târgu-Mureș printr-o serie de evenimente.

Prin temele ce vor fi prezentate şi invitaţii săi, conferinţa îşi propune să contribuie la consolidarea şi creşterea gradului de pregătire profesională a farmaciştilor cu practică în sectorul public, de spital, în distribuţie, în producţia de medicamente, în învăţământ sau marketing-management. Conferinţa va fi creditată cu punctele de educaţie farmaceutică continuă necesare unui farmacist pentru practica sa famaceutică. „Conferința Farmaciștilor Mureșeni se află în acest an la a treia ediție. A rămas în continuare tematica „Experiența farmaciștilor practicieni”, lucru care rezultă din lucrările care vor fi prezentate la acest eveniment. Două zile pline de lucrări, de informări. Numărul farmaciștilor înscriși se ridică la 500, sponsorii sunt și eu prezenți la eveniment. Ne bucurăm că în acest an conferința este în aceeași dată cu Ziua Internațională a Farmacistului. La Colegiul Farmaciștilor Mureș, noi avem un ideal, și anume că o breaslă unită este mai puternică și că doar împreună ne putem apăra reputația profesională – cel mai valoros bun pe care îl are un farmacist. Toate aceste lucruri sunt binevenite și într-o zi în care sărbătorim farmacistul. Vrem să vedem unde duce pregătirea studenților, ce își dorește universitatea, cum poate un farmacist să pregătească stagiarul și cu ce s-a confruntat un stagiar la absolvire în actul de stagiu”, a declarat Iustina Vas, președintele Colegiului Farmaciștilor Mureș.

Care sunt temele abordate
Printre temele ce vor fi abordate la această ediție se numără: Starea de boală. Mecanismele celulare implicate în apariția bolilor; Vaccinurile, o provocare pentru farmacist; Managementul riscului în distribuția de medicamente; Rolul Instituției Protecției Consumatorilor în relația cu farmaciștii; Primul ajutor – suport vital de bază; Acreditarea farmaciilor de spital, un pas important în asigurarea calității serviciilor în sănătate; Stocurile în farmacie; Medicamentul – de la calitate la conformitate; Complexitatea consilierii pacientului cu diabet; Rolul și importanța asistentului medical de farmacie în farmacia comunitară; Medicația în timpul perioadei de alăptare. Calculul expunerii sugarului la medicament; Profesia de farmacist la braț cu dezvoltarea personală; Farmacistul administrator – o supraspecializare; Pregătirea studenților farmaciști pentru exercitarea profesiei; Workshop – sănătate prin meditație, cauzele energetice ale bolilor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.