Home / Sport / Călăreții clujeni de la Almira au câștigat Cupa Romsilva

Călăreții clujeni de la Almira au câștigat Cupa Romsilva

Distribuie

hipismLa sfârșitul săptămânii, de vineri până duminică, Clubul Hipic Romsilva din Târgu-Mureș a organizat competiția „Cupa Romsilva”, ediţie jubiliară, dedicată celor 25 de ani de la înfiinţarea clubului.
Ediția a fost câștigată în proba pe echipe de Clubul Sportiv Almira Cluj, care a totalizat 100 de puncte prin doar doi jochei și patru cai în patru probe din cele cinci ale competiției. Adrian Gherghina, cu calul Epic a obținut 17 puncte la categoria E, în timp ce Călin Nemeș a punctat pentru echipă cu trei cai. Acesta a obținut cu calul Funny Flight 17 puncte la categoria D, 15 la C și 20 la Cai Novici (începători). A mai punctat cu Eros câte 20, respectiv 11 puncte la categoriile D și C și 4,5 puncte cu calul Ina la categoria E. Pe locul secund s-a clasat echipa gazdă de la Romsilva, cu un total de 82 puncte. Elevii antrenoarei Mădălina Henteș a fost alcătuită din 4 jochei: Ștefan Leonte a încălecat caii Siglavy, Ogica, Darius și Ucic, Kovacs Timea s-a prezentat cu Yavrum, iar Olasz Levente cu Urbanus. Fiecare dintre aceștia au punctat la categoriile la care au intrat în concurs. Podiumul a fost completat la diferență de doar 1,5 puncte de echipa clubului Universitatea Timișoara, cu doar doi jochei: Bianca Caraiman și Nicolae Dascaliuc și trei patrupezi: Sara, Vesela, prezenți cu ambii jochei, al treilea fiind calul Sasha.

Mureșenii se impun la categoriile mici
La categoria Copii componenta clubului Romsilva Kovacs Timea s-a întrecut pe sine, terminând proba de dresaj cu calul Yavrum cu mai puțin de o secundă decât cu calul Fantastic. La caii Prenovici lupta s-a dat între mureșeanca Annamaria David, clasată pe locul I cu Sunshine și III cu Furi, locul al doilea fiind ocupat de colegul său Olasz Levente, cu calul Atlantic. La Novici s-au impus clujenii de la Almira, care au ocupat locurile I și III, prin Călin Nemeș și Adrian Gherghina, cu caii Funny Flight și Epic, locul secund revenindu-i lui Biro Attila, cu calul Chilli, de la clubul Incitato. Același Călin Nemeș a fost și câștigătorul probei de o stea, cu Eros.

FortaCompetiția s-a încheiat cu un spectacol de obstacole, o probă de forţă progresivă, în care obstacolele au fost ridicate pe parcursul întrecerii. Reprezentantul clubului AER, Molnar Robert, cu calul Selenna a fost singurul care a trecut obstacolul ridicat la 1,90 m, urmat de patru „perechi” care s-au oprit la 1,70: Călim Nemeș, cu doi cai (Funny Flight și Bucura), Orsolya Velcherean (cu Chelsea E) și Ștefan Leonte (Romsilva, cu Ogica).

Surprize pentru public

Publicul, deși în număr mic, în ciuda tipului favorabil, a avut parte de numeroase surprize, cum au fost plimbările cu trăsura, sau prezentarea bazei hipice. Bucuria cea mai mare a fost pentru cei mai mici dintre spectatori, majoritatea dintre concurenți fiind tocmai exemple pentru aceștia, mulți dintre ei fiind de vârstă apropiată. Deși concursul nu a fost unul cu pretenții, competiția fiind rezervată mai degrabă celor mai mici călăreți, premiile au depășit suma de 20 000 lei, iar atmosfera a fost una de destindere.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Festivalul Minihand, la cea de-a doua ediție

Distribuie Duminică, 24 martie, conducerea Asociației Județene de Handbal (AJH) Mureș a organizat Festivalul Minihand, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.