Calificare fără emoții în Cupa României pentru ASA FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Calificare fără emoții în Cupa României pentru ASA

asaÎn partida din cadrul „șaisprezecimilor” Cupei României la fotbal, ASA Târgu-Mureș s-a impus marți după masă cu scorul 4-1 (2-0) în fața noii promovate în Liga II, Bucovina Pojorîta, din județul Suceava. Au înscris: Manolov (minutele 2 și 72), Gabi Mureșan (min. 30) și Axente (min. 83) pentru ASA, respectiv Cainari (min. 88)
Mureșenii au început foarte bine partida, cu un gol înscris foarte rapid de Manolov, în minutul 2, șut plasat din interiorul careului. Deși promovată în premieră în liga secundă, echipa suceveană a cedat greu în fața a foste trei divizinare A în primele patru etape și se anunța un adversar incomod. Aceasta reușește după câteva minute să echilibreze jocul și are în câteva rânduri ocazia egalării. În minutul 10 Viciu respinge un șut din afara careului trimis de Cainari. După trei minute, acesta din urmă obține un penalty, dar Buhăceanu trimite peste poartă, după aceea trimite un alt șut imprecis. Intrat în minutul 30 în locul lui Balaur, accidentat, Golanski trimite o centrare în careu și Mureșan dubleză avantajul echipei sale cu o lovitură de cap. Până la pauză, după un „gol turcesc” al lui Manolov, în plasa laterală, nimic notabil. ASA s-a mulțumit să păstreze rezultatul, iar sucevenii nu au mai reușit să se apropie periculos de poarta lui Viciu, aflat între buturi pentru prima oară în acest an într-un meci oficial.
La pas, obiectiv atins
La pauză a ieșit și al doilea fundaș central al mureșenilor, Bejan cedând locul lui Dedov. Fără să forțeze, ASA a controlat jocul și Brandan a fost aproape de 3-0 în minutul 61, dar portarul gazdelor a respins de la vinclu mingea trimisă din lovitură liberă de Brandan. În minutul 72 ASA rezolvă practic soarta calificării prin golul de 3-0 reușit de către Manolov, care realizează dubla pe un contratac în care a scăpat singur și l-a depășit pe Puianu. Sucevenii încearcă să revină în joc, dar noul intrat, Rus trimite peste poartă de la marginea careului. Degajați de orice eventuale emoții, mureșenii domină autoritar și mai punctează o dată în minutul 83, prin Axente. Gazdele au reușit golul „de onoare” Cainari în minutul 88, cu un șut frumos din afara careului.
ASA trece mai departe și va trebui să se concentreze acum la partida de vineri, când vor primi vizita celor de la CFR Cluj, într-o partidă din cadrul penultimei etape a turului Ligii I, care se va disputa pe stadionul Trabns Sil, de la ora 21.00.
Pentru Bucovina au evoluat: Puianu- Kuruc, Răuță, Pâtcă, Duțică (’70 Cristescu), Colța, Stănescu, Jarda (’77 Pădurariu), Cainari, Buhăcianu (’57 M. Coman), S. Rus
Cu noul antrenor, Cristiano Bergodi în tribună, ASA a aliniat următoarea formație: Viciu- Velayos, Balaur (’20 Golanski), Bejan (’46 Dedov), Balic, Hanca, Mureșan (’77 Candrea), Brandan, Borza, Manolov, Axente.

Emoții pentru celelalte echipe din Liga I

O altă calificată este echipa secundă a Viitorului Constanța (Liga III), 2-1 pe teren propriu cu Academica Clinceni (Liga II), una din cele două partide a 16-imilor care opun echipe din ligile inferioare (celaltă este Rapid CFR Suceava – FC Brașov- ambele din Liga II).

Nu aceeași soartă au avut-o divizionarele A care au întâlnit de la aceeași oră adversare din ligile inferioare. Pandurii Târgu Jiu a avut nevoie de lovituri de departajare în partida disputată la Arad, cu UTA Bătrâna Doamnă, cu 1-1 după 90 de minute și prelungiri. Adversara mureșenilor de vineri, CFR Cluj a reușit la rândul ei doar un 0-0 în 90 de minute la CFR Balotești și a înscris golul calificării în penultimul minut al prelungirilor, iar CSMS Iași este condusă cu 1-0 la pauză de către CSM Berceni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE