Home / Sanatate / Specialiștii din Sănătate caută soluții pentru rezolvarea problemelor din sistem

Specialiștii din Sănătate caută soluții pentru rezolvarea problemelor din sistem

Distribuie

farmacoeconomiePeste 300 de directori din unități spitalicești și clinici medicale, reprezentanți ai instituțiilor implicate în elaborarea politicilor publice, specialiști din mediul academic și indpendenți, precum și reprezentanți ai companiilor producătoare și distribuitoare de medicamente și dispozitive medicale sunt invitați să participe la ediția a doua a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar (CNFMS), ce va avea loc la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, în perioada 14 – 17 octombrie.

Evenimentul este organizat sub egida ISPOR România, Camera Deputaților – Comisia pentru Sănătate și Familie, Societatea Română de Farmacoeconomie și Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Participarea națională și internațională a unor personalități importante din domeniu transformă conferința într-un important eveniment de schimb bilateral și de networking, oferind posibilitatea relaționării cu reprezentanți ai celor mai importante instituții și companii din domeniul sanitar. Anul trecut, la prima ediție, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, dr. Florin Buicu, declara că la ediția din 2015 se doreşte internaţionalizarea acesteia, astfel încât exemplele de bune practici de la nivel european să poată fi aplicate şi în România, lucru care se întâmplă în acest an. Motivul organizării acestei conferinţe este identificarea unor posibilităţi care să constituie surse suplimentare de bani în domeniul medicamentelor.

„A doua ediție a Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar este un excelent prilej pentru a discuta deschis problemele din sistemul sanitar și posibilele soluții, pentru dialogul constructiv între reprezentanții APL, MS, CNAS, CJAS, ANM, DSP, spitale, furnizori de medicamente și dispozitive medicale și specialiști din mediul academic și independenți, din țară și din străinătate. Prezența experților din străinătate reprezintă o oportunitate pentru un schimb de experiență profesională, pentru a cunoaște problemele și soluțiile găsite în țările din Europa Centrală și de Est. Aniversarea a 70 de ani de la înființarea UMF Târgu-Mureș aduce un aer de sărbătoare asupra acestui eveniment, desfășurat în superbul Palat al Culturii din Târgu-Mureș”, a transmis dr. Lorenzovici László, MSc medic, economist specialist în economie sanitară, președintele CNFMS 2015.

Curs despre monitorizarea activității dintr-un spital
În cadrul celei de-a doua ediții a conferinței se va desfășura și cursul despre administrarea și monitorizarea activității spitalelor aflate în subordinea Autorităților Publice Locale: Consiliu Județean, Primărie. Acesta va avea loc miercuri, 14 octombrie 2015, între orele 14.00 – 18.00, la Palatul Administrativ din Târgu-Mureș. Potrivit organizatorilor, se va discuta despre descentralizare sau centralizare: avantaje – dezavantaje, unificarea și reorganizarea spitalelor: argumente demografice și economice, monitorizarea profesionistă a spitalelor aflate în subordinea autorităților locale, strategie de dezvoltare a spitalelor spitalelor aflate în subordinea autorităților locale, atragerea și păstrarea medicilor: oportunități și soluții – proiecte de succes, masă rotundă și discuții.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

0 comentarii

  1. Nu trebuie sa faci garzi ca sa organizezi bine activitatea unui spital, a sistemului. Multi medici cu sute de garzi sunt manageri de spital catastrofali, nu are legatura unul cu celalalt. Cunoasterea sistemului, a mecanismelor, a problemelor nu presupune sa faci operatii de 10 ore. Pe acest principiu toti expertii din occident sunt incompetenti! Managementul sanitar este o meserie, pe care o poti face prost sau bine, competent sau incompetent.

  2. TREBUIE TOTI INTREBATI CATE ORE DE GARDA AU AVUT SAU DE CATE ORI AU CONSULTAT UN BOLNAV SI APOI SA-SI DEA CU PAREREA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.