Home / Social / Doi preoţi, implicaţi într-o reţea de traficanţi de persoane

Doi preoţi, implicaţi într-o reţea de traficanţi de persoane

Distribuie

111Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş şi procurori DIICOT – Serviciul Teritorial Mureş au efectuat marţi, 22 septembrie, şase percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale, de tip familial, specializată în trafic de persoane şi de minori.

“Jurământ” supravegheat de doi preoţi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, inspector Andreea Pop, din cercetări a reieşit că în perioada 2009-2013 suspecţii ar fi recrutat persoane de pe raza municipiului Târnăveni pentru a cerşi câte trei luni în Marsilia, în favoarea grupării infracţionale. “Membrii grupării ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a celor recrutaţi, cărora le-ar fi promis că le asigură cazarea în Franţa, trei mese pe zi şi 1.500 de lei, la întoarcerea în ţară, câte 500 de lei pentru fiecare lună de cerşit. De asemenea, s-a stabilit că înainte de a părăsi ţara, doi preoţi din municipiul Târnăveni ar fi profitat de teama de divinitate a victimelor şi le-ar fi determinat să depună un jurământ. Astfel, acestea se obligau să predea membrilor grupării toţi banii obţinuţi din cerşit şi să respecte perioada de recrutare, de trei luni. Înaintea de a le asigura transportul în Franţa, cei în cauză ar fi luat actele de identitate ale victimelor, sub diferite pretexte, astfel încât acestea să nu poată părăsi locurile în erau ţinute”, a precizat inspector Andreea Pop.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 3.610 euro şi s-a dispus indisponibilizarea unui autoturism. “De asemenea, au fost puse în executare cinci mandate de aducere, iar faţă de trei persoane s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. Acestea urmează să fie prezentate magistraţilor Tribunalului Mureş, cu propunere de arestare preventivă. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a subliniat inspector Andreea Pop.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

0 comentarii

  1. Domnisoara politista,exemplu ..cum ii cheama pe respectivii Preoti?De ce religie apartin???Restul e cancan,vrajeala de 2 bani mamaie politista.Parca ai fi de la revista Kamikadze???Faci institutia de kakao???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.