Home / Politic / Senatorul Frătean propune „o politică a dialogului”

Senatorul Frătean propune „o politică a dialogului”

Distribuie

111Senatorul social-democrat Alexandru Petru Frătean a susţinut miercuri, 23 septembrie, în plenul Senatului, declaraţia politică „Cod de conduită politică în interes naţional”, prilej cu care a reamintit necesitatea existenţei unui cod de conduită la nivelul clasei politice.

„Ne dorim să fim în continuare un partid al construcției”

În discursul său, Alexandru Petru Frătean a afirmat că oamenii politici ai anului 2015 au obligaţia de a guverna „pentru a aduce bunăstare românilor” şi de a avea „un anumit cod de conduită care să slujească interesului național românesc”, care să însemne mai puţine certuri între politicieni şi promovarea unei politici a dialogului. „De aceea apreciez deschiderea pe care preşedintele Liviu Dragnea o promovează în dialogul cu celelalte partide şi cred că acesta este modul în care trebuie să lucrăm acum: să ne certăm mai puţin, să facem mai puţin spectacol şi să învăţăm cum să rezolvăm problemele, nu cum să dăm vina unii pe alții. Ani buni am avut parte de prea multă gălăgie, scandal, război politic continuu, hărţuială de dragul hărţuielii, iar din această cauză România a pierdut oportunităţi. Propunerea Partidului Social Democrat de a practica o politică a dialogului nu e un cadou pe care vrem să-l facem cuiva, ci vine din dorința noastră de a practica o politică a dezvoltării. Am fost și ne dorim să fim în continuare un partid al construcției, am demonstrat că știm să fim și suntem în continuare alături de oameni. Rămânem constanți în a avea în atenția noastră cetățenii, rămânem constanți în politica noastră de stânga prin care căutăm să oferim un echilibru între atenția pe care o acordăm economiei și mediului privat și măsurile pentru o societate inclusivă. Pentru marile teme și proiecte de dezvoltare ale acestei țări și pentru susținerea intereselor naționale rămânem deschiși dialogului cu celelalte forțe politice dispuse să atingem un punct de vedere comun pentru români și pentru România”, a precizat Alexandru Petru Frătean.

„Societatea românească nu mai acceptă compromisuri de niciun fel”

Totodată, senatorul PSD de Mureş a lansat un apel către toate partidele politice pentru recâştigarea încrederii cetăţenilor în clasa politică, printr-o conduită mai înţeleaptă. „Acest mod de conduită în viața politică trebuie să fie, în egală măsură, reflectarea vieții interne de partid. Trebuie să avem înțelepciunea și capacitatea de a încrezători, dar nu îngâmfați, de a pregăti pentru anul electoral care vine candidați cinstiți, buni administratori și care să genereze încredere către cetăţeni, oameni care prin expertiză și competențe să dea valoare funcției și nu invers. Societatea românească nu mai acceptă compromisuri de niciun fel, cu atât mai mult în fața provocărilor externe de astăzi. Trebuie ca prin comportamentul nostru pe scena politică să facem din România un pilon de stabilitate în zonă, care să genereze în continuare creştere economică și să-și mențină traiectul pe care s-a înscris de a fi una dintre cele mai atractive ţări europene pentru investiţii şi pentru afaceri. La fel de important este să găsim un echilibru între modul în care ne arătăm umanitatea și solidaritatea față de problemele cu care se confruntă astăzi Europa și protejarea României ca stat unitar și a intereselor națiunii române”, a subliniat Alexandru Petru Frătean.

 

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Lista candidaților susținuți de UDMR pentru primăriile din județul Mureș

Distribuie Conducerea UDMR Mureș a anunțat joi, 11 martie, cu prilejul unei conferințe de presă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.