Handbalistele mureșene, victorie „chinuită” cu o codașă Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Handbalistele mureșene, victorie „chinuită” cu o codașă

DSC_0639Echipa feminină de handbal SC Mureșul Târgu-Mureș a obținut miercuri seara, în etapa a II-a a Diviziei A, Seria B, prima victorie după aproape un an și jumătate în care nu au mai cunoscut gustul succesului. Retrogradată fără niciun punct din Liga Națională, formația mureșeană a învins pe teren propriu cu 22-21 (12-13) echipa ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, una dintre cele mai slab cotate echipe în ultimele sezoane. Evident slăbită valoric după retrogradare, echipa antrenorului Bukaresti Jozsef a obținut victoria în ultimele secunde ale unei partide modeste, în care au înscris doar de 9 ori din acțiune. Celelalte 12 goluri au fost reușite din cele 16 aruncări de la 7 metri de care au beneficiat (4 au fost ratate). Mureșencele au început cu stângul meciul, fiind conduse din start cu 0-2. După 5 minute era 1-2, dar primul gol din acțiune a fost reușit de oaspete după alte două minute. Profitând de cele două jucătoare eliminate de la covăsnence, Mureșul a egalat în minutul 9 la 4, după care au preluat conducerea. Până la pauză, avantajul a alternat, la maximum 2 goluri, același înregistrat pe tot parcursul partidei. În minutul 20 gazdele conduceau cu 10-8, dar adversarele au fost de această dată cele care au profitat de două eliminări și au încheiat repriza în avantaj minim (13-12).

Start bun, final pe muchie de cuțit
La reluare, mureșencele au pornit mai decise și au reușit trei goluri consecutive. Au urmat însă multe faze confuze, cu numeroase ratări, inclusiv de pe semicerc și aruncări de la 7 metri. La intrarea în ultimele 10 minute oaspetele conduceau din nou cu două goluri (20-18), dar nici ele nu au fost mai presus, reușind un singur gol până la final. Gerogeta Bucin a trimis în bară de la 7 metri la 20-20, și cu 15 secunde rămase oaspetele aveau un posibil ultim atac, la 21 egal. Mureșul a interceptat și Ana Deac a expediat pe contraatac un ultim șut cu 3 secunde înaintea sirenei de final. Portarul covăsnencelor a respins în bară, de unde mingea s-a scurs dincolo de linia porții. A fost o victorie chinuită și se anunță un sezon greu în acest sezon și în liga secundă.
În poarta SC Mureșul s-a aflat Larisa Comșa, iar cele 22 goluri au fost înscrise de cele șase jucătoare a echipei de start: Denisa Ion 7, Georgeta Bucin 4, Ana Deac 4, Tabita Rad 3, Andreea Serediuc 2, Sorana Burnete 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE