Home / Recomandări zi de zi / Anchetă internă în cazul preoţilor acuzaţi în dosarul traficanţilor de persoane

Anchetă internă în cazul preoţilor acuzaţi în dosarul traficanţilor de persoane

Distribuie

111Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a declanşat o anchetă internă pentru a verifica veridicitatea informaţiilor apărute recent în amss media, potrivit cărora doi preoţi din municipiul Târnăveni ar fi implicaţi într-un dosar legat de trafic de personae.

„Cei doi slujitori sunt persoane respectate în comunitățile pe care le păstoresc”

Referitor la cazul respectiv, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei precizează că „acuzațiile aduse celor doi preoți de către membrii grupării specializate în trafic de persoane și de minori de etnie romă din zona Târnăveni trebuie abordate cu discernământ şi responsabilitate, nu doar emoțional şi conjunctural”.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxă Alba Iulia, „cei doi slujitori sunt persoane respectate în comunitățile pe care le păstoresc, fiind cunoscuți ca sacerdoți de vocație, implicați deplin în formarea duhovnicească a credincioșilor din parohiile lor”. „Mai mult decât atât, ambii preoți au sprijinit material, financiar și spiritual comunitățile de rromi din zonă în repetate rânduri, potrivit misiunii nobile pe care o au de îndeplinit pentru toți enoriașii. Pe de altă parte, ei sunt acuzați acum tocmai de către o familie de rromi, care a beneficiat de ajutoare din partea unuia dintre cei doi preoți”, se precizează în document.

Îngrijorare faţă de „valorificarea mediatică a unor cazuri asupra cărora se cunoaște foarte puțin”

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei a demarat o anchetă internă, în cadrul căreia va analiza această situație. „În condițiile în care cei doi preoți se fac totuși vinovați de anumite acțiuni ce contravin legilor țării și canoanelor bisericești, Centrul eparhial de la Alba Iulia va lua măsurile care se impun. În același timp, ne manifestăm îngrijorarea faţă de valorificarea mediatică a unor cazuri asupra cărora se cunoaște foarte puțin, bazate pe informații incomplete sau acuze ce nu au legătură cu realitatea, precum şi faţă de tendinţa de relativizare a demnității persoanei umane, a slujirii preoțești şi a relaţiilor între membrii aceleiași comunități. Deosebit de important este faptul că Eparhia Alba Iuliei, prin slujitorii sfintelor altare, alături de părinți, educatori, profesori, sociologi, psihologi, medici, reprezentanți ai societății civile şi mass-media a fost și este implicată în diferite programe sociale şi educaţionale în beneficiul a numeroase comunităţi locale. În cadrul celor 14 Centre de zi și 17 Case de tip familial beneficiază de servicii sociale 607 copii ce provin din familii vulnerabile, dintre care 295 de copii sunt rromi. La acestea se adaugă Centrele de la Silivaș – județul Alba și de la Sângerul de Pădure – județul Mureș, intens mediatizate pentru fructuoasa activitate desfășurată exclusiv cu cei 74 de copii de etnie romă, precum și Programul de prevenire a abandonului școlar, în cadrul căruia 132 de copii rromi beneficiază zilnic de o masă caldă, suport specializat pentru realizarea temelor și activități de dezvoltare personală”, se mai arată în comunicat.

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.