Parohii din Mureş, vizitate de ÎPS Irineu Cultură
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 323 Vizualizări

Parohii din Mureş, vizitate de ÎPS Irineu

111Arhiepiscopul ortodox al Alba Iuliei, ÎPS Irineu, a efectuat sâmbătă, 26 septembrie, vizite canonice în parohiile Cristeşti I, Cristeşti II, Moreşti, Cerghizel, Tirimia şi Crăciuneşti, aparţinătoare de Protopopiatul Târgu-Mureş, condus administrativ de către părintele protopop Olimpiu Zăhan, cu 79 de unităţi parohiale şi mănăstireşti în componenţă.

Dialog pentru menţinerea valorilor creştine

Potrivit arhidiaconului Liviu Stanciu, secretar eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, vizita pastoral-misionară a vizat buna rânduială şi organizare administrativă precum şi dinamizarea vieţii spirituale în parohii. “Vizitele Înaltpreasfinţiei sale au rolul de a sedimenta în conştiinţa pastorală a preoţilor rolul şi importanţa lor de „crainici ai cerului” în lucrarea pe care o fac, cu atâta jertfă, în ogorul Bisericii strămoşeşti. Arhipăstorul nostru se întâlneşte cu preoţii parohi şi credincioşii păstoriţi, cărora le va pune la suflet îndemnuri duhovniceşti, folositoare pentru viaţa misionară şi în slujirea pastorală pe care o au”, a precizat arhidiaconul Liviu Stanciu.

De asemenea, preoţii comunităţilor din Protopopiatul Târgu-Mureş sunt invitaţi la un dialog despre greutăţile pe care le întâmpină în parohii. “Prin cuvintele ziditoare de suflet, Înaltpreasfinţia Sa, ne îndrumă să luptăm, cu toată forţa duhovnicească, pentru menţinerea trează a conştiinţei de sine, a valorilor creştine şi a focului viu al credinţei dreptmăritoare, pentru a deveni veritabili mărturisitori ai Domnului nostru Iisus Hristos într-o lume tot mai pierdută în ignoranţă şi necredinţă. Întâistătătorul nostru îi provoacă pe preoţii comunităţilor creştine la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie şi le oferă atât sfaturi practice, cât şi soluţii spirituale pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită de Biserică, care este ,,Trupul lui Hristos”, a mai arătat arhidiaconul Liviu Stanciu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE