Share

Home / Invatamant / Colegiul Silvic Gurghiu în vizită la colegii din Sopron

Colegiul Silvic Gurghiu în vizită la colegii din Sopron

12039404_968633509863466_1154611621562970075_nÎn cadrul unui proiect de parteneriat, echipa Colegiului Silvic Gurghiu , care se pregătește pentru Concursul Național de Silvicultură , a participat, în perioada 21. – 25 septembrie la un program de pregătire practică găzduit de Colegiul Silvic “Roth Gyula” din Șopron, Ungaria. Echipa Colegiului Silvic Gurghiu a fost formată din elevii Maria Bogdan, Timar Kincso Katalin, Adelin Man, Szasz Laszlo, Bogdan Vâlcan, însoțiți de dr. ing Cristian Albu și de directorul școlii ing. Marcel Mîndru.

Şedinţă de tragere în poligon

12049298_968637479863069_3744399591420402901_nProgramul de pregătire a început luni, 21 septembrie cu o ședință de tragere cu armele de vânătoare în poligonului olimpic din localitatea Magyaloși. Sub îndrumarea instructorilor de tir, elevii au efectuat trageri cu arma de vânătoare cu glonț la țintă fixă ( mistreț) la 100 m,   tragere cu arma de tir la țintă fixă (vulpe) la 50 m, tragere la talere aruncate din 6 poziții diferite și tragere la talere aruncate din turn. Elevii au fost bucuroși că au avut ocazia să efectueze trageri într-un poligon cu adevărat performant care are toate dotările necesare. Prin rezultatele obținute la trageri elevii Colegiului Silvic Gurghiu au dovedit că sunt bine pregătiți și la acest capitol. Programul de pregătire practică a continuat cu activități de întreținere a motoferăstraielor si pregătirea lor pentru concurs. Sub îndrumarea maiștrilor instructori elevii au efectuat operații de ascuțire a lanțului motoferastrăului, îmbinarea lanțurilor prin nituire, reglarea motoarelor și schimbarea lanțului motoferăsrăului contratimp. Cea mai mare parte a activităților s-a desfășurat în baza de pregătire practică a Colegiului Silvic din Sopron, care se află la 5 km de Sopron , într-o pădure de stejari.

Activităţi comune cu elevii din Sopron

12036966_968637569863060_8951485097136802806_nElevii Colegiului Silvic Gurghiu, împreună cu elevi ai Colegiului Silvic din Sopron au efectuat împrună, sub îndrumarea inginerilor și a maiștrilor instructori operații de exploatare a lemnului cu utilajele din dotarea școlii. Elevii au avut ocazia să lucreze pe tractoare performante și pe utilaje de tip Harwester și Forwarder și au rămas foarte impresionați de tehnica lor de lucru mai ales pentru faptul că nu au avut până acum ocazia să lucreze pe asemenea tip de utilaje. Elevii au învățat de asemenea cum se efectuează operațiile de colectare a lemnului din pădure în cadrul lucrărilor care se execută într-un parchet de exploatare, cu ajutorul troliior cu telecomandă și a funicularelor.

12065510_968637546529729_6845332004724330833_nEchipa Colegiului Silvic Gurghiu a participat și la un program cultural organizat de o formație profesionistă de dansuri populare . în cadrul acestui program elevii din Gurghiu au avut ocazia să danseze alături de dansatori profesioniști , pe muzică populară românească și maghiară. În timpul liber elevii au vizitat diferite muzee, biserici si alte obiective istorice din orașul Șopron și au admirat toate frumusețile acestui oraș care se află la doar 7 km. de granița cu Austria. Personal sunt bucuros că am reușit să particip la acest program de pregătire pentru că am întocmit un protocol de parteneriat între cele două școli care va avea în vedere, în continuare , schimburi de practică cu elevii dar și cu profesorii . Prima întâlnire va fi anul viitor, în luna martie când echipa Școlii din Sopron va veni la Gurghiu pentru un program comun de pregătire , in vederea participării la Concursul European de Silvicultură care va avea loc în Olanda în luna mai”, a precizat ing. Marcel Mîndru, directorul Colegiului Silvic Gurghiu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU cu Carmen Colceriu, multiplă olimpică la Limba română: „Mi-am dorit să demonstrez că arta și științele exacte pot coexista”

Carmen Colceriu, elevă a Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”, cu specializarea „Matematică-Informatică”, a făcut parte …

Share
Share