Home / Eveniment / FOTO: Ziua eliberării Târgu-Mureșului, marcată prin sosirea Ștafetei Veteranilor

FOTO: Ziua eliberării Târgu-Mureșului, marcată prin sosirea Ștafetei Veteranilor

Distribuie

DSC_0611Două din cele patru ștafete ale militarilor organizaţi voluntar în grupul Invictus România s-au intescetat luni, 28 septembrie, în fața Palatului Administrativ din Târgu-Mureș. Ziua corespundea, nu întâmplător, cu cea a eliberării orașului Târgu-Mureș în toamana anului 1944. Ștafeta Veteranilor a pornit în 4 septembrie de la Monumentul Eroilor Patriei din Capitală și își va încheia traseul pe o distanţă de peste o mie de kilometri, care străbate în principal direcţiile de acţiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului naţional, în ziua de 25 octombrie, la Carei. Ziua și localitatea corespund de asemenea cu eliberarea ultimei localități de pe teritoriul României. Ștafetele au adus câte un drapel tricolor, purtate de militarii voluntari ai echipei Invictus, una dinspre Bistrița, cealaltă din direcția Sighișoara. Acestea au fost înmânate veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, apoi predate autorităţilor locale, pentru a fi arborate pe catargul din fața instituției.

Primiți în cadru solemn
Înaintea sosirii celor două echipe, prefectul județului Mureș, Lucian Goga a primit onorul gărzii de onoare. Au urmat sosirile celor două ștafete care le urmau pe cele ale luptelor din Al Doilea Război Mondial. Venită de la Bistrița, pornită în 18 septembrie, pe traseul Iași-Piatra Neamț-Vatra Dornei-Bistrița, pe traseul 4, a fost preluat după peste 450 kilometri, de către de gen. (r) Ștefănescu, veteran de război, care l-a transmis mai departe prefectului județului.
Drapelul ștafetei de pe traseul 2, pe o lungime de aproape 300 de kilometri, sosit de pe traseul Curtea de Argeș, Sibiu, Sighișoara, Târgu-Mureș, a fost preluat de către un alt veteran celui de-Al Doilea Război Mondial. Înaintea ridicării pe catarg, primarul Târgu-Mureșului, Dorin Florea, președintele Consiliului Județean Mureș,
prefectul Lucian Goga și comandantul Garnizoanei Târgu-Mureș, colonel Mircea Șuta au rostit scurte alocuțiuni închinate eroilor neamului, ostașilor care s-au jertfit pentru eliberarea localităților Patriei de sub jugul fascisto-hortyst.
Ștafeta va pleca marți, 29 septembrie, de la Târgu-Mureș, spre Oarba de Mureș.

[zizigallery id=1784]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Echipa CSU, vicecampioană națională la spadă

Distribuie Echipa antrenorului Szabó Zoltán de la CSU Târgu Mureș, compusă din Rigo Robert, Andrei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.