Cum să-ţi creezi electorat, varianta mioritico-mureşeană Editorial
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 233 Vizualizări

Cum să-ţi creezi electorat, varianta mioritico-mureşeană

Foto-edirtorial-300x252-mic îndrumar pentru candidatul mureşean-

„F…ar giratoriul…”, bombăne mărunt printre dinţi tânărul grăbit care, dând să traverseze în faţa Cocoşului de Aur, descoperă că pentru a ajunge din punctul A în punctul B va trebui mai întâi să atingă punctul C, aflat la o distanţă apreciabilă. Doamna cu paporniţele pline de la piaţă nu bombăne când încearcă acelaşi lucru la colţul străzii Horea. Probabil a făcut-o cu o altă ocazie. Acum o taie voiniceşte pe unde apucă. Bagajele sunt grele, iar trecerea de pietoni tare departe. Astfel de scene sunt la ordinea zilei în Târgu-Mureş, cel puţin în ultima perioadă. La astea se adaugă zecile de situaţii în care, datorită îngustării excesive a trotuarului precum şi a maşinilor parcate pe acesta, pietonii au doar două variante: să înveţe să zboare, sau să-şi rişte viaţa galopând printre maşini. Iar ca să înşir doar străzile de unde trotuarele au dispărut cu desăvârşire nu mi-ar ajunge pagina de ziar.

Păi dacă pe jos nu pot, deşi mersul pe jos face piciorul frumos, hai cu bicicleta. Sau mai bine nu. Sunt eu temerară, dar nu absurdă. Şi nici asigurarea de viaţă nu mi-am plătit-o.

M-aş duce cu busul…dacă aş avea timp. Până să vină cel care îmi trebuie ajung pe jos. Dacă m-ar plăti Siletina la oră pentru aşteptare, mi-aş cumpăra maşină. Şi nu orice maşină.

Şi aşa m-am deşteptat. Păi, fraţilor, problema e că eu, pietonii, bicicliştii, nu sunt masă electorală. Nu am atins încă acel „critical mass”. Că doar nu trage alesul cetăţii după oricine. Trage şi el după cine e mai uşor de prins. Pensionarii de exemplu (săru-mâna !). Pentru ei, abonamente gratuite pe Siletina, că tot au ei timp să aştepte. Sunt mulţi, mai dai câte un chef, şi te-ai asigurat de un electorat consistent.

Pe urmă, automobiliştii. Din partea ăstora presupui o oarecare putere financiară. În plus sunt vocali şi mulţi. Le dai parcări, oriunde şi oricum, parcări să fie. Şi obligatoriu giratorii.

Şi desigur să nu uităm, cel puţin în perioada pre-electorală, de sumedenia de asistaţi care se mulţumesc cu puţin. Un concert, un gulaş, suficient.

Şi gata. Mai faci o faţadă la vreo şcoală, două chefuri şi 5 promisiuni şi te-ai scos.

Lasă tu problemele spinoase…Că locuri de muncă şi piste pentru biciclişti, trotuare, aer curat şi iarbă verde? Hai, să fie, cu condiţia să se mulţumească cu promisiunile. Că altfel nu se poate. Trebuie să fim pragmatici, nu?

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Se mai poate adauga in „”micul drumar pentru alegatori urmatoarele:
    Toate actiunile insirate deservesc si alte paturi sociale cum ar fi afaceristii care se imbogatesc din banii publici,functionarii institutiilor de stat precum si tovarasii de la justitie care nu gasesc relevanta in strigatul celor disperati.
    exemplu:
    Criteriul reabilitarii drumurilor sau trotuarelor este ca la anul sa se refaca.oare cine se va imbogatii de pe urma lor?
    Reabilitarea drumului atrage dupa sine taierea copacilor.Oare cine primeste masa lemnoasa?
    Citeodata se planteaza puieti,dar cu grija ca la anul,sa sa se usuce.Oare cine se imbogateste si mai mult de pe urma plantatilor in permanenta?
    Reabilitarile blocurilor se face cu supraetajari si mansardari chiar daca nu vor proprietarii.Oare cine se imbogateste de pe urma lor?
    Pensionarii danseaza si se chefuiesc pe bani publici.Oare cine castiga de pe urma acestor chefuri?
    In locul spatiilor verzi apar diferite cladiri care daca n-ar exista nimeni nu le-ar duce lipsa .Oare cine castiga de pe urma distrugerii spatiilor verzi?
    Padurea dispare incetul cu incetul.Oare la cine ajunge masa lemnoasa si cu ce scop?
    Blocurile sunt ornamentate pe toate nivelurile cu cosuri de fum care imbolnavesc populatia.Oare cine au avut castig de milioane de euro de pe urma vanzarii microcentralelor.Dar de pe urma imbolnavirilor dese ale cailor respiratorii ale oamenilor?
    Se pare ca marea parte a populatiei se regaseste in mijlocul acelor categorii care se fura reciproc , adica jecmanesc banul public,deci sunt alegatorii fideli nominalizati pentru micul drumar pentru alegatori””

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE