Devino și tu ambasadoare a sănătății la Târgu-Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

Devino și tu ambasadoare a sănătății la Târgu-Mureș

woman with pink cancer awareness ribbon

Asociația Română de Cancer Grupul „Destine Comune” organizează joi, 1 octombrie, de la ora 17.00, la Casa Adria, de la Platoul Cornești, evenimentul social „Ambasadoarele sănătății la Târgu-Mureș”, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului la Sân. Mesajul acestei zile este: „sănătatea începe cu tine!”.

La data de 1 octombrie, în lume este marcată Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului la Sân. În această zi, dar şi pe parcursul săptămânii ce urmează, specialiştii oncologi prezintă oamenilor informaţii referitoare la prevenirea şi depistarea acestei maladii. Cancerul la sân poate fi identificat prin trei modalităţi simple: mamografie, examenul clinic al sânului şi autoexaminarea sânilor. Deci, cancerul mamar depistat precoce şi tratat la etapele incipiente duce la minimizarea suferinţei, măreşte şansa de supravieţuire şi reduce numărul de decese. La Târgu-Mureș, femeile sunt invitate să se gândească la sănătatea lor și să devină ambasadoare ale sănătății, iar astfel să încerce să aibă mai multă grijă de sănătatea lor.
„Scopul acestui eveniment este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul la sân și subliniază importanța campaniilor de informare, a prevenției și programelor de screening. Aceasta este o zi a prevenției, ziua în care femeile sunt invitate să se gândească la sănătatea lor. Sunt invitate la eveniment personalități publice care vor prelua ca ambasadoare ale sănătății mesajul celor dragi privind îmbunătățirea vieții femeilor și a familiilor lor. Inițiativa este un îndemn la acțiune și solidaritate în comunitățile și unitățile în care ambasadoarele își desfășoară activitatea publică. Mesajul acestei zile este: „sănătatea începe cu tine!”, au transmis organizatorii evenimentului,

Date îngrijorătoare 
Conform statisticilor, două treimi dintre femeile care au cancer la sâ au peste 50 de ani, iar celelalte au între 39 şi 49 de ani. La fiecare trei minute, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân şi la fiecare 14 minute o femeie moare din cauza acestei boli. În întreaga lume sunt organizate campanii de conştientizare a pericolului pe care îl reprezintă cancerul la sân şi a modului în care pot fi depistate primele semne ale cancerului la sân, astfel încât să poată fi salvată viaţa acelor persoane diagnostic cu această cumplită boală.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE